Έρχεται η ηλεκτρονική αρπαγή σπιτιών και περιουσιακών στοιχείων

Προχωράει το «θαύμα» της «πρώτης φορά Αριστεράς κυβέρνησής» μας. Από προεκλογικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η κυβέρνηση προχωράει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακριβώς σύμφωνα με την επιθυμία των δανειστών.

Το σχετικό νομοθέτημα φέρνει σε λίγες μέρες η κυβέρνηση στη Βουλή, με κανέναν άλλο σκοπό παρά να αντιμετωπίσει και να παρακάμψει τις διαμαρτυρίες πολιτών στα ειρηνοδικεία, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τη περιουσία ανήμπορων και οικονομικά αδύναμων τάξεων, αλλά και τις ματαιώσεις των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το νομοθέτημα που προβλέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας τη διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, όμως η έδρα του πλειστηριασμού που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου. Επίσης θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Παράλληλα, αυξάνονται και οι μέρες που θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Δεν θα γίνονται μόνο κάθε Τετάρτη, αλλά και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανοίγουν τη βεντάλια των ενδιαφερόμενων και πλέον το σπίτι του κάθε Έλληνα φτωχού και ανήμπορου δεν θα μπορούν να το παίρνουν μόνο Έλληνες και ξένοι ενδιαφερόμενοι με έδρα την Ελλάδα, αλλά οποιοσδήποτε το επιθυμεί από ολόκληρο τον πλανήτη. Και για να βγάλει κι άλλα λεφτά η κυβέρνηση από τη δυστυχία των φτωχών Ελλήνων, επειδή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να μετέχουν πολλοί, στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Αν το έκανε αυτό κάποια από τις προηγούμενες επίσης μνημονιακές κυβερνήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, θα ην κατηγορούσαν για εσχάτη προδοσία σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων.

Τώρα τι έχουν να πουν; Ότι πρέπει να σωθούν οι τράπεζες; Ας σώσουν λοιπόν τις τράπεζες, που δεν πρόκειται να σωθούν με τίποτα και γι αυτό θα ξεπουληθούν στις ξένες μεγάλες τράπεζες. Κι ύστερα, ας περιμένουν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πρόκειται να τους δώσει ούτε σεντς αν μπορεί να το κρύψει. Γιατί βλέπει ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, δεν είναι σύμμαχος και υπερασπιστής του, όπως διακήρυττε και όφειλε να είναι, αλλά ο χειρότερος εχθρός του. Και έτσι θα την αντιμετωπίσει.

danioliptes.gr