Τον «οικονομικό αναλφαβητισμό» του κάθε Έλληνα φορολογούμενου, αδύναμου και δανειολήπτη πρέπει να τον λαμβάνουν υπόψη τους οι Δικαστές

Ολοένα και περισσότερο, οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με νόμους και άρθρα, που τον κάνουν να πελαγώνει γιατί δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Έλληνες να έχουν κάνει οικονομικές σπουδές, να είναι οικονομολόγοι και να έχουν τις γνώσεις που έχουν διάφορα τραπεζικά στελέχη και τραπεζίτες. Δεδομένου ότι η οικονομία είναι πλέον το κυριότερο θέμα της χώρας, καθώς επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής, ο Έλληνας φορολογούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος καθημερινά με δεκάδες πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου τις οποίες δεν μπορεί να αντιληφθεί. Και δεν μπορεί να αντιληφθεί και πότε οι τράπεζες τον παγιδεύουν και του λένε ψέματα για να του πάρουν το σπίτι ή να του ροκανίσουν τις καταθέσεις.

Αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας μας να έχει οικονομικές γνώσεις. Γιατί αν το τραπεζικό στέλεχος θεωρεί οικονομικά αναλφάβητο έναν τσαγκάρη που έχει απέναντί του, το ίδιο αναλφάβητος είναι και ο τραπεζικός όσον αφορά την επιδιόρθωση των παπουτσιών. Μπορεί ο τραπεζικός να ξεχωρίζει τη διαφορά στις λεπτομέρειες διαφόρων δανειακών συμβάσεων, αλλά ψαράς μπορεί να ξεχωρίζει τη διαφορά των ψαριών που ο τραπεζικός βάζει στο τραπέζι του και μπροστά στα παιδιά του. Ο κάθε επαγγελματίας είναι επιστήμονας στο δικό του πεδίο. Από εκεί  και πέρα όμως, όταν αυτές οι δύο κατηγορίες, ο ψαράς και ο τραπεζικός, φτάνουν σε κόντρα, τότε ο ψαράς το μόνο που μπορεί να κάνει για να προστατευτεί από τις τράπεζες, είναι να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Και τότε έχει ανάγκη τον δικαστή. Και το καθήκον του απέναντι στην αναζήτηση της αλήθειας.

Γι αυτό λοιπόν, τον «οικονομικό αναλφαβητισμό» του κάθε Έλληνα φορολογούμενου, αδύναμου και δανειολήπτη πρέπει να τον λαμβάνουν υπόψη τους οι Δικαστές όταν έχουν απέναντι τους δανειολήπτες που τους έχουν σύρει οι τράπεζες στα δικαστήρια, παρ’ όλο που έχουν υπογράψει μια δανειακή σύμβαση, που αν ο δικαστής φιλοτιμηθεί και δεν βαρεθεί… να την διαβάσει,  θα πρέπει να κλείσει στην φυλακή τους τραπεζίτες για όλες τις παρανομίες που κάνουν εις βάρος των δανειοληπτών.

danioliptes.gr