Θεοχάρης: Μπήκαν οι βάσεις του τέταρτου μνημονίου

Η κυβέρνηση πλήρωσε την απερισκεψία να μη συμβουλευτεί τους συνομιλητές της για το μέρισμα, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

«Στο σημερινό Eurogroup η κυβέρνηση πλήρωσε την απερισκεψία να μη συμβουλευτεί τους συνομιλητές της για το μέρισμα. Σήμερα έμαθαν -όσοι δεν πρόσεξαν τις δηλώσεις Σόιμπλε της περασμένης εβδομάδας- πως το ΔΝΤ μένει. Οι υπόλοιποι το ήξεραν ήδη», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Θεοχάρης και συμπλήρωσε ότι «σήμερα έμαθε ο κ. Τσακαλώτος πως θα πρέπει να νομοθετήσει από τώρα τα μέτρα για το 2019. Ας το πει και στον κ. Τσίπρα που δεν έχει ενημέρωση», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Επισήμανε μάλιστα ότι «σήμερα ξεκινάει η νέα καμπάνια της κυβέρνησης»:

• «Τι να έλεγα όσο διαπραγματευόμασταν»;

• «Είχαμε αυταπάτες».

• «Τι θέλατε, να τα σπάσουμε»;

«Σήμερα μπήκαν οι βάσεις του τέταρτου μνημονίου. Τα μέτρα του πάρθηκαν ήδη. Προεξοφλείται αποτυχία εξόδου στις αγορές. Αντί ΔΝΤ, ο ESM. Δεν κάναμε τίποτε από τις 5 Δεκεμβρίου και θα τρέχουμε με κατεπείγοντα νομοσχέδια. Η περιφρόνηση του κοινοβουλίου από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι ντροπιαστική», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Deal News