Θα πουληθούν τα δάνεια των κομμάτων στα funds; (vid)

Αυτό το ερώτημα θέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς, βλέποντας ότι τα δάνεια των απλών πολιτών θα περάσουν στους γύπες της αγοράς και στην ουσία οι δανειολήπτες θα μείνουν απροστάτευτοι. Τι ισχύει όμως για τα κόμματα; Η Νέα Δημοκρατία οφείλει στα τραπεζικά ιδρύματα περίπου 200.000.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΠΑΣΟΚ αγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού έλαβαν όλα αυτά τα δάνεια χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις. Τα δύο κόμματα δίνουν το 60% της κρατικής επιχορήγησης τους στις τράπεζες, ενώ το 40% είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο, μετά από τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή τον Οκτώβριο του 2014.

Αν τώρα ένα ξένο fund αγοράσει τα δάνεια των κομμάτων, τότε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα βρεθούν όμηροι του fund το οποίο θα μπορεί να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις “απειλώντας” το πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Τα funds, λοιπόν, θα έχουν στα χέρια τους όχι μόνο τα σπίτια του ελληνικού λαού αλλά θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως το πολιτικό σκηνικό της χώρας και είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση για τα συμφέροντά τους.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στο radio1d.gr και απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Σταματόπουλου, για το ενεδεχόμενο πώλησης των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε funds, είπε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον.

 

danioliptes.gr