Μόνο 31 βουλευτές υπάρχουν στη Βουλή;

Τι συμβαίνει; Έρχονται εκλογές; Ξαφνικά από διάφορες μεριές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται ανακοινώσεις και κινήσεις υπέρ του λαού. Δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια η κυβέρνηση. Αλλά πάλι, προέρχονται από κάποιες μόνο πλευρές. Οι άλλοι τι κάνουν; Δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις ή απλά δεν ξέρουν, δεν απαντούν;

Αναφερόμαστε κατ’ αρχήν στο εμπόριο ελπίδας που ξεκίνησε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και με την αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου αναδίδει πλέον έντονη την μυρωδιά των εκλογών. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η δήλωση από τον υπουργό αν δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές; Γιατί, απ’όσο γνωρίζουμε, προσλήψεις δεν γίνονται λόγω μνημονίων και εξωτερικού χρέους. Από την άλλη, οι δανειστές φωνάζουν για μείωση του τεράστιου δημόσιου τομέα. Οπότε, αν δεν πρόκειται για προεκλογικό σύνθημα, ποιος ο λόγος να προβαίνει σ’αυτές τις δηλώσεις ο πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης.

Από την άλλη έχουμε την παρέμβαση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών. με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για «να σταματήσει η καταχρηστική και ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών ώστε να παύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ψυχολογικές πιέσεις προς τους οφειλέτες». Όπως επισημαίνουν, «σύμφωνα με την υπ.αριθ. 3428/2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι εισπρακτικές εταιρείες παρανόμως τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία, και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα. Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως επιδικάστηκε βάσει της υπ` αριθ. 273/2016 απόφασης Ειρηνοδικείου Αθηνών στα 5.870 ευρώ», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, λέμε εμείς. Η ερώτηση των 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ήρθε πολύ αργά και μετά από συνεχείς καταγγελίες του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ευχή όλων είναι να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών.

Αν και βέβαια, και αυτή η ερώτηση μας κάνει να παραξενευόμαστε για τον χρόνο στον οποίο κατατέθηκε. Γιατί η ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών υπάρχει και καταγγέλλεται εδώ και πολύ καιρό, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν επέδειξε ευαισθησία και από κανέναν πολιτικό χώρο.

Από την άλλη, μας γεννάται ακόμη μία απορία. Όλοι οι άλλοι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν γνωρίζουν τίποτα για τη δράση των εισπρακτικών εταιρειών; Καμία καταγγελία δεν έφτασε στ’ αυτιά τους; Αυτό είναι βέβαια κάτι που κανείς δεν το πιστεύει. Ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα. Αλλά δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτές τις εταιρείες εκβιαστών.

Και γι αυτό προκύπτει το πολύ λογικό «γιατί;». Γιατί δεν κάνουν τίποτα; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Τι έχουν να κερδίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές μας από τη δράση των εισπρακτικών εταιρειών; Γι αυτό, τους καλούμε άμεσα να πάρουν θέση στο θέμα και να καταγγείλουν τη δράση αυτών των κοινών εκβιασμών. Αλλιώς, παραμένουν ηθικά εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες που πασχίζουν να γλιτώσουν το σπίτι τους από κάθε είδους κοράκια και αρπακτικά. Είτε αυτά προέρχονται από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό της χώρας.

danioliptes.gr