Το τραπεζικό σύστημα προωθεί με όλες του τις δυνάμεις τη χρήση του πλαστικού χρήματος. Κι όλο αυτό το «ντύνει» με τον μανδύα του εκσυγχρονισμού, της ευκολίας και του χτίσιμου του αφορολόγητου , όταν, ουσιαστικά, το μόνο που ενδιαφέρει τις τράπεζες είναι να μην βγαίνει το πραγματικό χρήμα από τα ταμεία των τραπεζών. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που προωθείται η χρήση πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές, και όχι η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Γιατί, τόσο οι τραπεζίτες, όσο και η κυβέρνηση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν ένας πολίτης καλέσει τον υδραυλικό να του φτιάξει τις βρύσες, είτε έχει το απαραίτητο μηχανάκι, είτε όχι, δεν μπορεί κανείς να ελέγξει πόσο θα χρεώσει και πώς θα πληρωθεί. Αν είναι η εργασία 100 ευρώ με κάρτα και 70 χωρίς κάρτα, τότε ο καταναλωτής θα επιλέξει το «70 χωρίς κάρτα». Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο φόρος που θα πληρώσει, δεν θα επιστρέψει στον ίδιο υπό καμία μορφή. Ούτε ως υπηρεσία υγείας, ούτε ως κοινωνική υπηρεσία, ούτε με τη μορφή ενός νέου δρόμου ή μιας νέας γέφυρας. Θα πάει σε κάποια τσέπη και ο καταναλωτής θα συνεχίσει να πληρώνει για τις στρατιές ημέτερων παιδιών όλων των κομμάτων και των βουλευτών που το πολιτικό σύστημα ξέρει πολύ καλά να βολεύει και να πληρώνει από τη τσέπη των φορολογούμενων.

Άρα λοιπόν, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος χρήσης πλαστικού χρήματος, πέρα από το να βγάζουν περισσότερα λεφτά οι τράπεζες, καθώς έχουν καταβαραθρωθεί οι καταθέσεις; Γι αυτό και επιβάλλουν χαράτσι σε κάθε συναλλαγή που γίνεται μέσω πλαστικού χρήματος. Και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Jupiter Research, προκύπτει ότι το 50% των ενηλίκων θα χρησιμοποιεί υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής έως το 2021. Ένας στους δύο ενήλικες κατοίκους του πλανήτη αναμένεται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής έως το 2021 μέσω των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων, των tablets και των υπολογιστών, αναφέρεται Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η χρήση υπηρεσιών που σχετίζονται με την τραπεζική λιανική θα αυξάνεται σταδιακά, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν τα οφέλη των συγκεκριμένων διαδικτυακών υπηρεσιών. Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν γρήγορες και άμεσες συναλλαγές καθώς και τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι το τρέχον έτος θα αποτελέσει σημείο σύγκλισης μεταξύ του χρηματοπιστωτικού τομέα και της τεχνολογίας, αφού αναμένεται οι μεγάλες τράπεζες να προβούν σε εξαγορές ή συγχωνεύσεις μικρών εταιρειών τεχνολογίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Jupiter Research, η τεχνολογία και η ενσωμάτωσή της προς όφελος του καταναλωτή αποτελεί βασική διαφορά για όλους τους τύπους των τραπεζών, ενώ προσθέτουν ότι οι επενδύσεις στην τεχνολογία, από την πλευρά των τραπεζών, έφτασε το 2016 σε επίπεδα ρεκόρ.

Και όλα αυτά όχι για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, αλλά για να μειωθεί το προσωπικό των τραπεζών και να έχουν περισσότερα κέρδη οι τράπεζες.

danioliptes.gr