Ξεπούλημα για την εξουσία

Ας μη γελιόμαστε. Η κυβέρνηση δεν πέτυχε απολύτως τίποτα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Το μόνο που πέτυχε ήταν να ξαναέρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση οι Έλληνες να κερδίσουν κάτι. Ακόμα κι αν κάποιοι το ήλπιζαν. Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι τράπεζες. Και θα φανεί αυτό σε λίγες μέρες. Γιατί, όπως έγινε ήδη γνωστό, οι τράπεζες ξεκινούν επίθεση απέναντι στους δανειολήπτες για να τους αρπάξουν τη περιουσία τους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα κόκκινα δάνειά τους.

Όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρουσιάσει το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν επιτυχία, αυτό δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Δεν προσπαθεί να το πουλήσει στους Έλληνες. Προσπαθεί να το πουλήσει στους 153 βουλευτές της κυβέρνησης, οι οποίοι πού και πού φαίνεται να αντιδρούν, μόνο και μόνο για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όταν επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν αυτό που ήθελαν οι δανειστές. Να παραμείνει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που θα τους ξεπουλήσει σε πολύ χαμηλή τιμή όλους δημόσιους οργανισμούς, βαφτίζοντας το ξεπούλημα, επιτυχία με διατήρηση δήθεν του ελέγχου από το κράτος. Στην ουσία θα ξεπουλήσει τους δημόσιους οργανισμούς, για τους οποίους παλιά ανέβαιναν στα κάγκελα οι ΣΥΡΙΖΑίοι, βαφτίζοντας το κρέας, ψάρι. Κανείς βέβαια δεν πρόκειται να τους πιστέψει. Αλλά με το ξεπούλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις θα είναι μικρότερες από το ξεπούλημα με ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα λουφάξουν. Ενώ με τον Κυριάκο θα βγουν στους δρόμους.

Γι αυτό και προσπαθούν να πείσουν. Γιατί, επειδή ακριβώς δεν κατάφεραν τίποτα, γύριζαν στη χώρα με τη καυτή πατάτα του Grexit στις αποσκευές τους. Δηλαδή, ή υπογράφουμε τα μέτρα, του τέταρτου μνημονίου του 2019 ή το απορρίπτουμε και αναγγέλλουμε χρεοκοπία. Κι η δόση των 6,1 δις που έχει να παίρνει η χώρα, θα δοθεί μόνο τότε.

Ωστόσο ψηφίζοντας τη συμφωνία οι “Ναι σε όλα” δεν πρόκειται να δουν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα… και πεταλούδες στον αέρα. Θα δουν μπροστά τους τις απαιτήσεις των δανειστών για ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ και συγκοινωνιών που θα πρέπει να «δέσει» με τη συρρίκνωση του κράτους που θα ξεκινήσει από την πώληση όσο-όσο όλων των τελευταίων κρατικών βιομηχανικών επιχειρήσεων όπως η ΛΑΡΚΟ ή οι τελευταίες κρατικές εγκαταστάσεις κατασκευής ειδών αμύνης, ναυπηγικής βιομηχανίας και τομέων από τον χώρο της ενέργειας. Αυτό είναι πλέον το πρόβλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Να περάσουν αυτό το ξεπούλημα με δήθεν εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη για νέους διορισμούς. Οπότε το δίλλημα είναι αν θα ψηφίσουν τα μέτρα του 2019 και θα πουλήσουν κράτος το 2017 για να κερδίσουν εξουσία μέχρι τέλος του 2018 ή θα «ξεστρατίσουν» με ρήξη, χρεοκοπία, και δραχμή.  

danioliptes.gr