Έχουν ξεφύγει οι τραπεζίτες

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι τραπεζίτες, οι οποίοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Τώρα, αυτοί οι υπεύθυνοι, που τους πήραν χαμπάρι μέχρι και οι δανειστές, βλέπουν – άκουσον άκουσον – ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους, τόσο από τον SSM, όσο και από στελέχη της κυβέρνησης. Κι επειδή βρίσκονται λίγα εκατοστά πριν από την εκπαραθύρωσή τους από τις διοικήσεις των τραπεζών, επειδή βλέπουν ότι θα χάσουν τις θέσεις και τους παχυλούς μισθούς τους, έχουν κινητοποιήσει τα ΜΜΕ που ελέγχουν και τους υπηρετούν για να διαδηλώσουν την άδικη κατ΄αυτούς ρατσιστική επίθεση που δέχονται και να βρουν το δίκιο τους.

Ζητούν από τη κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή τις τράπεζες, και όχι να τις θεωρεί ταξικό εχθρό όπως ορισμένες αριστερές παραφυάδες στρεβλωμένα και εκτρωματικά υποστηρίζουν».  Όπως διαδίδουν μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν, τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μια ρατσιστική συστημικού τύπου διάθεση και συμπεριφορά τόσο του SSM, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης με διαφορετικά κίνητρα, διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές σκοπιμότητες. Αυτά τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για 5-6 κορυφαία τραπεζικά στελέχη, τα οποία όλοι γνωρίζουν, και τα οποία σκόπιμα, ρατσιστικά και με το πρόσχημα ότι αποτελούν μέρος του παλαιού συστήματος, έχουν αποκλειστεί από τον SSM ενός εποπτικού μηχανισμού που αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχουν 5-6 κορυφαία τραπεζικά στελέχη που έχουν στιγματιστεί με την ρετσινιά ότι ήταν μέρος του παλαιού συστήματος και ουσιαστικά σταδιακά τους βγάζουν από την εικόνα.

Η στάση του SSM θα είχε νόημα εάν όντως κάποια ή όλα από αυτά τα κορυφαία 5-6 τραπεζικά στελέχη και τραπεζίτες είχαν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις. Ουδείς κατηγορείται για οτιδήποτε, ουδείς έχει βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και το παράδοξο ούτε ο SSM έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Παρ΄ όλα αυτά ο SSM ο Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τις τράπεζες και τους τραπεζίτες με αντικειμενικότητα και όχι προκατάληψη έχει εγκλωβιστεί στον ρατσισμό ένας συστημικός ρατσισμός. Είναι κάποιος τραπεζίτης συνδεδεμένος με το παρελθόν αυτομάτως κόβεται επειδή ανήκει στο παλαιό σύστημα. Κατηγορείται για κάτι; Όχι.

Άρα η στάση του SSM είναι επιεικώς απαράδεκτη. Υπάρχουν 5-6 κορυφαία στελέχη εκτός συστήματος, μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν αποχωρήσεις και όχι μόνο αυτά που πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι αντιμετωπίζουν ρατσιστικό αποκλεισμό επειδή απλά ήταν μέρος του παλαιού συστήματος.  Όμως δεν είναι μόνο ο ρατσιστικός αποκλεισμός των ελλήνων τραπεζιτών από τον SSM που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και ο ρατσισμός της κυβέρνησης κατά των τραπεζών. Κι εδώ συνίσταται η εξόρμηση των δουλικών προς τους τραπεζίτες ΜΜΕ και η δηλητηρίαση του εγκεφάλου του πολίτη. Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειάστηκε πολλή πίεση από τους δανειστές για να περάσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Και ότι θα απαιτηθεί πολλή πίεση ώστε να περάσει η ασυλία των τραπεζιτών, ώστε από εδώ και πέρα να μπορούν να προχωρούν γρήγορα και αποτελεσματικά την διεκπεραίωση των προβληματικών δανείων.

Και χρειάζεται να προχωρήσει γρήγορα το κεφαλαιώδες ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε οι τράπεζες να έχουν εφόδια στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων που φθάνει τα 116 δισεκ. σωρευτικά στο σύστημα. Τραπεζίτες και τα δουλικά προς αυτούς ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή τις τράπεζες και όχι να τις θεωρεί ταξικό εχθρό, όπως ορισμένες αριστερές παραφυάδες στρεβλωμένα και εκτρωματικά υποστηρίζουν. Και μάλιστα παραδίδουν και μαθήματα περί λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Όπως λένε, το σύστημα εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα και αυτό είναι θετικό – πολύ θετικό θα λέγαμε – αλλά η άποψη ότι επειδή ένας τραπεζίτης προέρχεται από το παρελθόν είναι και ένοχος για αόριστο λόγο αποτελεί προσβολή. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δημιουργήσουμε ικανούς managers από παρθενογένεση. Όταν το καταφέρουμε θα ενημερώσουμε τον SSM. Και επειδή μιλάμε για ικανότητες, ορισμένα στελέχη του SSM δεν θα έπρεπε να ήταν σε αυτή την θέση γιατί είναι ακατάλληλοι να λειτουργήσουν ως επόπτες.

Μάλιστα. Τα δουλικά προς τους τραπεζίτες ΜΜΕ κρίνουν τα στελέχη του SSM. Μάλλον γνωρίζουν πάρα πολύ καλά από εποπτεία τραπεζών και άρα εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη. Και το κάνουν τώρα. Τώρα που ο SSM πετάει από το παράθυρο όλους τους υπεύθυνους για την κατάσταση που έφεραν το τραπεζικό σύστημα, για τα θαλασσοδάνεια, για τη μη τήρηση την ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων δανειοληπτών. Όπως φαίνεται, συνεχίζεται η δηλητηρίαση του εγκεφάλου του πολίτη από τα ΜΜΕ. Και δεν φτάνει  μόνο αυτό. Τώρα άρχισαν  να τρώγονται και μεταξύ τους  για το ποιος φταίει. Αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κόντρα μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ και της κυβέρνησης. Και όλα αυτά στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη.

danioliptes.gr