Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος στην ΕΡΤ Ορεστιάδας

Για την νομοθεσία σχετικά με τις εισπρακτικές εταιρείες και τους δανειολήπτες μίλησε στις 02.04.2017 στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς. Ο κ. Περβανάς είπε ότι με την αλλαγή του νόμου δεν θα γίνεται προσβολή της προσωπικότητας του δανειολήπτη ανά δύο ημέρες, αλλά ανά εβδομάδα, οπότε στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Επίσης, ο κ. Περβανάς τόνισε ότι ενώ υπάρχουν οι νόμοι για την προστασία των δανειοληπτών, δεν υπάρχει εφαρμογή τους, αλλά ούτε εποπτεία, καθώς τις καταγγελίες που δέχεται η Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή, απλώς τις μεταβιβάζει στις τράπεζες ή στις εισπρακτικές εταιρείες σαν ταχυδρόμος πολυτελείας, χωρίς να παίρνει θέση για αυτά που τα καταγγέλονται.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και να καταγγέλουν τις εισπρακτικές εταιρείες, όπως και τις δικηγορικές που δρουν ως εισπρακτικές.

Επιπλέον, ο κ. Περβανάς ζήτησε από τους δανειολήπτες να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο καθώς μόνο έτσι θα δυναμώσει η φωνή τους και θα ασκηθεί περισσότερη πίεση στους υπευθύνους. Αν κάθε Έλληνας πολίτης καταθέτει μία μήνυση καθημερίνα εναντίον των εισπρακτικών και των τραπεζών θα αλλάξουν πολλά, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Τέλος, ο κ. Περβανάς αναφέρθηκε στο θέμα της δωρεάν νομικής βοήθειας λέγοντας πως τίποτα δεν γίνεται και πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν μηνύσεις επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους δικηγόρους και ενώ είναι άνεργοι, δεν δικαιούνται δωρεάν νομικής βοήθειας, λόγω τεκμαρτού εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Περβανάς έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη για τις παρανομίες των τραπεζών και τη μη τήρηση των κοινοτικών οδηγιών και πρόσφατα κατέθεσε ως μάρτυρας στην αρμόδια ανακρίτρια.

danioliptes.gr