Ποιοι θα τολμήσουν να πετάξουν στο δρόμο τους δανειολήπτες;

hgf1

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πλέον γεγονός. Η κυβέρνηση είχε συναποφασίσει μαζί με τους δανειστές τη διεξαγωγή τους. Δεν μας του επέβαλλαν οι ξένοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους συναποφάσισε μαζί τους, όπως και ολόκληρο το τρίτο μνημόνιο. Μην ξεχνάμε ότι τα δύο πρώτα μνημόνια επεβλήθησαν εξολοκλήρου από τους δανειστές, ενώ το τρίο είναι δημιούργημα του Τσίπρα, με τη συμβολή βέβαια των ξένων. Οποιαδήποτε μνημονιακή υποχρέωση έχει η χώρα είναι έμπνευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οπότε ας μην επικαλείται τους ξένους η κυβέρνηση και υποτιμά τη νοημοσύνη μας, τη στιγμή που οι απόφάσεις είναι όλες δικές της.

Έτσι, λοιπόν και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους αποφάσισε, ο ΣΥΡΙΖΑ τους πραγματοποιεί και κατηγορεί μάλιστα, μέσω του Μάρδα, τους προηγούμενους που… προστάτευαν την πρώτη κατοικία. Πλέον, δεν υφίσταται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας και ας παραμυθιάζουν τον κόσμο οι υπουργοί. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία προστασία στην πρώτη κατοικία, επιβεβαίωσε και ο καθ ύλην αρμόδιος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας λέγοντας ότι «κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι όταν εξαντληθούν οι μεγάλοι οφειλέτες δεν θα έχουμε και φαινόμενα πρώτης κατοικίας». Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στις κατηγορίες των οφειλετών λέγοντας ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει μια τέτοια πρόταση.

Η κυβέρνηση λέει ότι προστατεύονται (για λίγο ακόμα) όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν έχουν τα χρήματα να προσλάβουν δικηγόρο και μένουν εκτός του νόμου Κατσέλη, τη στιγμή που το κράτος τους αρνείται πεισματικά τη δωρεάν νομική βοήθεια; Αυτοί θα χάσουν το σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες. Δυστυχώς, με το πάτημα ενός κουμπιού θα χάσουν το σπιτάκι που στέγασαν όλα τους τα όνειρα. Με μια επιστολή θα ειδοποιούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μαζί με χιλιάδες αναμνήσεις, καλές και κακές στιγμές.

Και αν δεν το κάνουν; Τότε ποιος πραγματικά θα τολμήσει να τους πετάξει έξω από το σπίτι τους;

Οι δικαστικοί επιμελητές κάνουν εδώ και πολύ καιρό σεμινάρια ψυχολογικού περιεχομένου για το πως να αντιμετωπίζουν το δανειολήπτη που αρνείται να αφήσει την οικεία του. Θα ακολουθήσουν αυτά που έμαθαν στα σεμινάρια ή θα δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο;

Φυσικά, ως τελευταία λύση προβλέπεται η επέμβαση δυνάμεων καταστολής. Βέβαια, εδώ και μήνες οι αστυνομικοί έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να ξεσπιτώσουν κανένα πολίτη και δεν επιθυμούν καμία εμπλοκή σε υποθέσεις εξώσεων λόγω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μένει να φανεί, λοιπόν, ποια θα είναι η στάση των δικαστικών επιμελητών και των αστυνομικών τη δύσκολη στιγμή που θα διαταχθούν να πετάξουν κυριολεκτικά στο δρόμο μία οικογένεια…

danioliptes.gr