Γιάννης Σακκάς: Να μάθουν να πληρώνουν και οι δικαστές (vid)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του Κινήματος Δικαιοσύνης Γιάννης Σακκάς μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» με τον Ανδρέα Σταματόπουλο. Ο κ. Σακκάς συνεχάρη το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και τον πρόεδρο του Χαράλαμπο Περβανά για την ενέργειά τους να καταθέσουν αναφορά κατά δικαστών στα αρμόδια όργανα.

Δεν είναι δυνατόν, τόνισε ο κ. Σακκάς, να βγάζουν αποφάσεις κατά των δανειοληπτών οι δικαστές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους, όπως τους υποχρεώνει ο νόμος, νομολογίες και δεδικασμένα. Οι αποφάσεις κάποιων δικαστών είναι παράνομες και απαιτείται πειθαρχικός έλεγχος, που μπορεί να οδηγήσει στην αγωγή κακοδικίας και ο δικαστής θα πρέπει να αποζημιώσει από την τσέπη του τον θιγέντα δανειολήπτη. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν οι δικαστές να πληρώνουν για τις λάθος αποφάσεις τους, ειδικά όταν δεν πρόκειται για λάθος απόφαση που ελήφθη λόγω άγνοιας αλλά για άλλους λόγους.

Ο κ. Σακκάς κάλεσε τον κόσμο να μην διστάζει να καταθέσει αναφορές κατά των δικαστών, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει η ασυδοσία ορισμένων δικαστικών λειτουργών. Παράλληλα, ζήτησε να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από το Κίνημα Δικαιοσύνης προκειμένου να υπάρξει ξανά δικαιοσύνη στον τόπο.

danioliptes.gr