Προεκλογικά πυροτεχνήματα η άρση των capital controls

Για άλλη μια φορά γίνεται λόγος για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από το 2015. Βέβαια, αυτοί που επέβαλλαν τα capital controls τώρα επεξεργάζονται το σχέδιο για την πλήρη άρση τους. Τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμη από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δηλαδή τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα με τις τράπεζες κλειστές κατόπιν αποφάσεως και εισηγήσεως του διοικητού της τραπέζης της Ελλάδος κυρίου Στουρνάρα. Το πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο επικαλέστηκε ο κύριος Στουρνάρας και οδήγησε την κυβέρνηση στο κλείσιμο των τραπεζών δεν είναι σίγουρο ότι έχει αντιμετωπιστεί.

Αν αύριο αποφασιστεί η πλήρης άρση υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι οι καταθέτες θα αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους; Η αλήθεια είναι ότι Τσίπρας, Στουρνάρας και αντιπολίτευση από κοινού επέβαλλαν τα capital controls, παράνομα και αντισυνταγματικά, με μοναδικό σκοπό να αρπάξουν οι ίδιοι τα χρήματα του κόσμου. Οι πάνω από χίλιες κατασχέσεις καθημερινά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα capital controls δεν θα αρθούν πριν κατασχέσουν και τις τελευταίες οικονομίες της μεσαίας τάξης, όπως εύστοχα δήλωσε και ο πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών Χαράλαμπος Περβανάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι: “οι έχοντες και κατέχοντες έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Οι μικρομεσαίοι που μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς έβαλαν πέντε δεκάρες στην άκρη, αυτοί είναι που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ισχύ αυτού του εντελώς παράλογου μέτρου”.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η διατήρηση των περιορισμών θα συνεχιστούν σίγουρα μέχρι τις εκλογές. Ότι άλλο λέγεται αποτελεί κοροϊδία και προεκλογικά πυροτεχνήματα. Τα capital control αποτελούν ένα πρώτης τάξεως σκάνδαλο, για το οποίο ι λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ είναι αποκαλυπτικές του μεγέθους της απάτης που υφίσταται η χώρα με την απόφαση του κ. Στουρνάρα και την συνενοχή της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν το καταγγέλλει…

1

1