Όπως επισημαίνουν πηγές με… δήθεν γνώση της κατάστασης!, το 2020 αναμένεται «μάχη» για τα «ορφανά» 20 δισ. ευρώ,(θα αποδειχτούν «άνθρακες») τα οποία οι τρεις μεγάλοι του νέου κλάδου (Intrum, FPS, Cepal) εταιρείες διαχείρισης θα διεκδικήσουν.
Με άρθρα εκφοβισμού, τα φιλικά προς το τραπεζικό σύστημα ΜΜΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο, τον Έλληνα δανειολήπτη – καταναλωτή να συναινέσει σε κάθε πρόταση ρύθμισης που θα του προτείνουν.
Επιβεβαιώνονται λοιπόν εκείνες οι φωνές που έκαναν λόγο για «εκχώρηση του δικαιώματος διαπραγμάτευσης του εσωτερικού μας χρέους στους ξένους».
Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα με τα funds, καθώς η τράπεζα δεν θα έχει καν το δικαίωμα συνδιαχείρισης των κόκκινων δανείων και ούτε θα μπορούν να αξιοποιήσουν έστω μέρος των κόκκινων δανείων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω γεννιούνται κάποιες εύλογες απορίες που θα έπρεπε να έχουν απαντήσει οι Έλληνες πολιτικοί.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς είναι κεφαλαιακά επαρκείς οι τράπεζες όταν έχουν περίπου 95 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα.
Παράλληλα, οφείλουν να απαντήσουν αν όντως οι τράπεζες μπορούν να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια χωρίς να καταγράψουν νέες ζημιές από τις πωλήσεις τους στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.
Τέλος, οι πολιτικοί μας θα πρέπει να απαντήσουν εδώ και τώρα για το γεγονός ότι δεν προστατεύουν το δανειολήπτη και τον αφήνουν έρμαιο στις ορέξεις της κάθε τράπεζας, του κάθε fund και του κάθε αρπακτικού.
Έχει αποδειχθεί ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και είναι πιστή στην «φιλοτραπεζική» πολιτική…