«Χτυπήστε» την παρανομία των τραπεζών

Βλέποντας οι τράπεζες έντρομες τη ρευστότητά τους να μειώνεται επικίνδυνα, αφού από τη μια πλευρά γίνονται μαζικές αναλήψεις από πελάτες τους και από την άλλη τεράστιος αριθμός δανειοληπτών αδυνατεί να αποπληρώσει τις οφειλές του, συνεχίζουν αμείωτα τις παράνομες ενέργειες και πρακτικές τους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να απορροφήσουν και το τελευταίο ευρώ του έλληνα πολίτη.

 

Ειδικότερα: 

– Χρεώνουν με εξωπραγματικά επιτόκια τους δανειολήπτες, τα οποία είναι ληστρικά και υψηλότατα σε σχέση με τα καθορισμένα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

– Συνεχίζουν να χρεώνουν παρανόμως με πρόσθετα έξοδα τους δανειολήπτες, σε περίπτωση που καθυστερήσουν να καταβάλουν τις δόσεις τους ή τους φορτώνουν με υψηλότερο από το νόμιμο τόκο υπερημερίας. – Εντελώς παράνομα και παράλογα παρακρατούν χρήματα από συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς μισθοδοσίας οφειλετών.

– Βάζουν τεράστια εμπόδια με διάφορα τερτίπια στις προσπάθειες των δανειοληπτών να ενταχθούν στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ή απειλούν τους πολίτες ότι θα μπλέξουν άσχημα, αν επιμείνουν σ’ αυτήν την απόφασή τους.

– Προσπαθούν συχνότατα να ασκήσουν ψυχολογική πίεση σε οφειλέτες – δανειολήπτες, τηλεφωνώντας τους ίδιους ή συγγενείς τους πολλές φορές την ημέρα, ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες και απειλώντας τους με νομικές κυρώσεις, αν δεν εξοφλήσουν το χρέος τους, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την κείμενη νομοθεσία.

Χωρίς να κοινοποιήσουν στους δανειολήπτες διαταγές πληρωμής, τις χρησιμοποιούν παράνομα και εν’ αγνοία του οφειλέτη για να προσημειώσουν ακίνητά του, ώστε να μην μπορεί ο τελευταίος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.

Ολα τα παραπάνω είναι απολύτως παράνομες ενέργειες, στις οποίες οι τράπεζες προχωρούν για διάφορους λόγους και κυρίως επειδή ποντάρουν στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών δε θα στραφεί εναντίον τους.

Το τελευταίο συμβαίνει, είτε επειδή οι δανειολήπτες δε γνωρίζουν νομικά θέματα, είτε διότι πιστεύουν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι ανίκητα στα δικαστήρια -κάτι που είναι απολύτως λανθασμένο και αυτό φαίνεται σχεδόν καθημερινά πλέον από τις σε βάρος των τραπεζών αποφάσεις των δικαστηρίων-, είτε επειδή έχουν την εντύπωση ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαιτεί τεράστια έξοδα -αίσθηση επίσης λανθασμένη-.

Βέβαια, οι τράπεζες συνεχίζουν τις παρανομίες, επειδή έχουν… πλάτες σε πολιτικούς και στην Τράπεζα της Ελλάδος και γνωρίζουν καλά ότι δε θα τους ασκήσουν κανέναν έλεγχο.

Επίσης, ποντάρουν και στο γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε θα κάνουν σε βάθος έρευνα σε βάρος τους, προκειμένου να μη διακινδυνεύσουν να χάσουν χρηματοδοτήσεις και διαφημίσεις από τις τράπεζες.

Εκείνο που πρέπει να κάνουν όλοι οι έλληνες δανειολήπτες, είναι να στραφούν άμεσα δικαστικά σε βάρος των τραπεζών, σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι θίγονται στο παραμικρό τα δικαιώματά τους.

Ακόμη κι ένα εξώδικο προς κάποια τράπεζα μπορεί να βοηθήσει και να αλλάξει εντελώς το κλίμα αντιμετώπισης του δανειολήπτη από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

 

Danioliptes.gr & Radio1d.gr