Ένα ακόμη ύπουλο σχέδιο υπέρ των τραπεζών

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να πτωχεύσει, αλλά οι ελληνικές τράπεζες ή τουλάχιστον οι μεγάλες από αυτές θα καταφέρουν να σωθούν.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των κυβερνώντων, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η σπουδή που δείχνουν για να επαναχρηματοδοτηθούν -και μάλιστα με τεράστια ποσά- τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Λίγα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ θα πάρει η Ελλάδα ως επόμενη δόση από τους δανειστές μας και τα 27 από αυτά θα δωθούν για τη σωτηρία των τραπεζών! Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να «γιγαντώσουν» και να χαρακτηριστούν ως συστημικές. Με τον τρόπο αυτό θα μπουν κάτω από την «ομπρέλλα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα τυγχάνουν αμέριστης προστασίας, ακόμη κι αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει.

Αυτό φαίνεται να είναι το πραγματικό σχέδιό σας κ. πολιτικοί, όσο κι αν θέλετε να μας πείσετε ότι με την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες θα υπάρξει επανεκκίνηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, δηλαδή, της αγοράς και των νοικοκυριών.

Όμως, πλέον ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα, απ’ όσα εσείς πιστεύετε…

Danioliptes.gr