H εξοργιστική πρακτική των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος

Μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών της χώρας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό με τη δημοσιοποίηση του πλούτου τους, χωρίς όμως κανείς από αυτούς να αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε αυτό τον πλούτο. Και μάλιστα σε χρόνια οικονομικής κρίσης, που ο λαός στενάζει, έχει σφίξει το ζωνάρι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ενώ όλο και περισσότερα νοικοκυριά περνούν καθημερινά το όριο της φτώχειας. Και κανείς από όλους αυτούς, κανείς απολύτως, δεν απαιτεί να δοθεί στη δημοσιότητα όχι το «έσχες» των πολιτικών, αλλά το «πόθεν».

Γιατί οι πολιτικοί μας λένε μόνο πόσα έχουν – αν είναι αλήθεια κι αυτό που λένε – αλλά δεν αποκαλύπτουν ποτέ τον τρόπο με τον οποίο τα απέκτησαν. Τι μπίζνες έκαναν και με ποιους, από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, από ποιες πηγές και από ποιες επαγγελματικές δραστηριότητες, τη στιγμή που υποτίθεται ότι όλοι αυτοί ασχολούνται ολημερίς κι ολονυχτίς με το πώς θα σώσουν τον ελληνικό λαό. Πώς λοιπόν αποκτήθηκε όλος αυτός ο πλούτος; Θα το μάθουμε ποτέ; Θα μας το πουν; Αλλά ποιος θα το απαιτήσει; Οι δικαστικοί οι οποίοι αυτοεξαιρέθηκαν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» ή οι πολίτες που δεν είναι άλλοι από αυτούς που τοποθετούν με τη ψήφο τους όλους αυτούς τους 300 στη Βουλή για να μπορούν να πλουτίζουν εις βάρος όλων μας;

Όλη αυτή η εξοργιστική πρακτική των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στρέψει τη ψήφο του ελληνικού λαού σε άλλες, πολύ επικίνδυνες λύσεις, στη προσπάθειά τους να αναζητήσουν μια άλλη πολιτική λύση και να τιμωρήσουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα από την δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών ίσως είναι ότι οι πολιτικοί μας βρίσκονται, σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από το μέσο πολίτη. Αυτόν τον οποίο όλοι μαζί έχουν καταδικάσει σε φτώχεια και ανέχεια επί 7 χρόνια κρίσης και λιτότητας, τη στιγμή που οι ίδιοι πλουτίζουν εις βάρος μας και παίζουν θέατρο στη Βουλή για το ποιος μας αγαπάει περισσότερο και ποιος θέλει περισσότερο να μας σώσει.

Αλλά το μόνο που κάνουν είναι να πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται. Οφείλουν, οι πολιτικοί να είναι πεντακάθαροι όσον αφορά στο πώς αποκτούν τον πλούτο τους. Η ζωή τους και τα οικονομικά τους πρέπει να είναι καθαρά και διάφανα. Για να μπορεί να κρίνει ο καθένας ποιοι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και ποιοι ασχολούνται με το προσωπικό τους βόλεμα.

danioliptes.gr