Διοικητικές αλλαγές στην PQH (Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.)

Διοικητικές αλλαγές στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο της ανώνυμης εταιρείας PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. -στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag- που λειτουργεί ως ενιαίος “ειδικός εκκαθαριστής” μιας πλειάδας εμπορικών τραπεζών που πέρασαν ήδη στο “χοντροντούλαπο της ιστορίας”.

Πιο συγκεκριμένα, αποχωρεί απο την προεδρία του ΔΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μίνως Μωϋσής ( απο τα πλέον έμπειρα στελέχη της αγοράς, μετρώντας δεκαετίες σε τράπεζες και ασφαλιστικές), ενώ παραμένει στη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο κ. Κώστας Μητρόπουλος (επικεφαλής παλαιότερα του ΤΑΙΠΕΔ). Ο κ. Μωυσής ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ ήταν επιλογή της Qualco , ενώ ο κ. Μητρόπουλος προέρχεται απο τον ομιλο της PwC. Γεγονός που σημαίνει ότι η Qualco θα προτείνει και τον νέο πρόεδρο καθώς αυτή είναι η συμφωνία των μετόχων.

Καλά πληροφορημένες πηγές απο την ίδια την PQH κάνουν λόγο για εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα σε σχέση με την πορεία της ανάκτησης κεφαλαίων απο τις υπό εκκαθάριση τράπεζες ( για την ακρίβεια για τα “κακά” κομμάτια τους) για το 2016. Οι ίδιες πηγές κάνοντας λόγό για τις εκτιμήσεις του 2017 υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα θα έχουν άμεση εξάρτηση από το συνολικό κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά.

Newmoney