Νέα καλά συντονισμένη επίθεση κατά των δανειοληπτών

daneia_amarysai

Μια νέα, πολύ καλά συντονισμένη επίθεση κατά των αδύναμων οικονομικά δανειοληπτών, με σκοπό πάντα τη σωτηρία των πανίσχυρων τραπεζών, αλλά κυρίως των τραπεζιτών, έχει ξεκινήσει από χθες, με δημοσιεύματα, όχι μόνο από τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών, δηλαδή τα δουλικά προς τις τράπεζες ΜΜΕ, αλλά και με τη συνδρομή του πάντα πρόθυμου φίλου των τραπεζιτών, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα. Το κακό είναι ότι και κάποια μεγάλα ξένα ΜΜΕ πέφτουν στην πολύ καλά στημένη και συντονισμένη παγίδα των τραπεζιτών και καταφέρονται κι αυτοί εναντίον των συλλογικοτήτων που ματαιώνουν κάθε Τετάρτη του πλειστηριασμούς ακινήτων στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Πρόκειται για μια πολυμέτωπη επίθεση, που μοναδικό της στόχο έχει την αρπαγή των σπιτιών των αδύναμων οικονομικά δανειοληπτών, για να σωθούν οι τράπεζες. Και η επίθεση δεν ξεκινάει μόνο από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Όλοι μαζί, εγχώριοι και εξωτερικοί καλοθελητές, όλοι τους ισχυρότατοι, συμμαχούν για να επιτεθούν σε πολίτες άνεργους ή χαμηλόμισθους, σε συνταξιούχους που έχουν χάσει τα ¾ της σύνταξής τους, λες και αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι.

Χωρίς όμως να μπαίνουν στη διαδικασία να αποδώσουν τις ευθύνες των τραπεζιτών που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι, και χωρίς να κατονομάζουν τους πραγματικούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν, παρά το ότι γνωρίζουν πάρα πολύ ποιοι είναι αυτοί. Ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για φίλους και συνδαιτυμόνες των τραπεζιτών, στους οποίους μοίραζαν αφειδώς δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά και χωρίς καν να τις ζητάνε οι τραπεζίτες. 

Οι συμβολαιογράφοι διατείνονται ότι οι συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών εμποδίζουν τον πλειστηριασμών μεγάλης αξίας ακινήτων και δίνουν παραδείγματα. Υποστηρίζουν ότι την περασμένη Τετάρτη ματαιώθηκε η διενέργεια, εκτός των άλλων, και των εξής πλειστηριασμών (χωρίς όμως να μας λένε ποιοι είναι οι άλλοι):
α) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς για επαγγελματικά ακίνητα (καταστήματα και γραφεία στον Πειραιά) ιδιοκτησίας ανώνυμης εταιρείας για οφειλές 3.899.932,66 ευρώ,
β) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα πτωχευμένης ανώνυμης εταιρείας (επαγγελματικός χώρος – πολυκατάστημα) για συνολική οφειλή 1.099.200,00 ευρώ,
γ) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα ιδιοκτησίας ανώνυμης εταιρείας (αποθήκες στο Δήμο Ηλιούπολης) για συνολικές οφειλές 950.264,16 ευρώ και
δ) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα (γκαράζ και αποθήκες στην Αθήνα) ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας για οφειλές 1.423.860,00 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος  και σε απόλυτη ταύτιση, ο Έλληνας κεντρικό τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο οποίος, και από τις θέσεις του, αντί να ελέγξει τις τράπεζες, όπως είχε από το νόμο την υποχρέωση, όχι μόνο τις άφησε, αλλά τις βοήθησε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε εμπόδιο, όπως όφειλε, στα σχέδια, στις παρανομίες και στις παρατυπίες των τραπεζιτών. Και τώρα, που βλέπει ότι παρά την πλήρη βοήθεια και κάλυψη που έδωσε στους τραπεζίτες, οι τράπεζες πάνε κατά διαόλου, αντί να παίξει το θεσμικό του ρόλο, δείχνει κι αυτός με το δάχτυλο τους ανήμπορους οικονομικά δανειολήπτες ως υπεύθυνους για την κατάσταση των τραπεζών. Και δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά και στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, υποστηρίζει ότι: «Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες όσον αφορά το στόχο μείωσης των επισφαλών δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις των NPLs». Κι αυτό, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος, όσο και οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι δανειολήπτες που έχουν και ΔΕΝ πληρώνουν. Αλλά ΓΙΑΤΙ δεν τους ονομάζουν και ΔΕΝ προχώρησαν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;

Ξέχασε το τι έλεγε στη Βουλή; Αν το ξέχασε ο ίδιος, ή αν επέλεξε να το ξεχάσει, εδώ είμαστε εμείς για να του φρεσκάρουμε τη μνήμη. Σε ερώτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά και για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (13/2/2017), απάντησε ότι γνωρίζει και ο ίδιος και οι τράπεζες ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. «Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους αποκαλύψω», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης. «Αυτό είναι αρμοδιότητα των τραπεζών», πρόσθεσε, κι έβγαλε την ουρά του απ’ έξω.

Ιδού και το επίμαχο στιγμιότυπο για τον  ξεχασιάρη κ. Στουρνάρα: 

Και σα να μην έφτανε ο Γ. Στουρνάρας, έρχεται και η επικεφαλής του SSM από το εξωτερικό, η κ.Ντανιέλ Νουί, για να δηλώσει ότι είναι κρίσιμη για τις τράπεζες η μείωση των κόκκινων δανείων και ότι είναι απαραίτητοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σε επιστολή της στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, υπογραμμίζει ότι:

– Πριν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα έχουμε τα αποτελέσματα των stress test, «ώστε να μπορούν να ληφθούν εγκαίρως τυχόν μέτρα που θα κριθούν αναγκαία».

– Η ομηρεία των τραπεζικών μετοχών και η παράδοσή τους στις διαθέσεις των traders είναι δεδομένη.

Σε αυτή τη συντονισμένη επίθεση παίρνουν μέρος ακόμα και ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πέφτουν  …σκόπιμα στην παγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Αλλά ούτε εδώ αναφέρουν τα ονόματα. Γιατί άραγε;;;

Το Bloomberg γράφει ότι οι τράπεζες είναι αντιμέτωπες με «συμμορίες« στη μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών στη μάχη για μείωση των κόκκινων δανείων και την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών. ‘Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν η Eurobank, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, κινήθηκε πρόσφατα κατά ενός “στρατηγικού κακοπληρωτή”, εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να μπλοκάρουν την απόπειρα κατάσχεσης, αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Ο κακοπληρωτής – το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε από την τράπεζα (γιατί άραγε;) – δεν έχει εξυπηρετήσει τα δάνειά του τα τελευταία 5 χρόνια και χρωστούσε στην τράπεζα 4,85 εκατ. ευρώ.

Κατά την ίδια περίοδο, το συγκεκριμένο άτομο είχε εισπράξει μερίσματα 6 εκατ. ευρώ από συμμετοχή του σε εταιρεία, γεγονός που δείχνει -σύμφωνα με την τράπεζα  – ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και συνεχίζει, επίσης σε πλήρη ταύτιση με Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου: «Πρόκειται για μια από τις χιλιάδες υποθέσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Eurobank  όσο και οι άλλες τράπεζες της χώρας, καθώς προσπαθούν να επιταχύνουν την προσπάθεια συρρίκνωσης των κόκκινων δανείων, φοβούμενες πως σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χρειαστούν να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια.» Οι  Έλληνες τραπεζίτες εκτιμούν ότι αυτού του τύπου οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιπροσωπεύουν σχεδόν των 1/3 του συνόλου των δανείων. Και ότι μια στις έξι επιχειρήσεις, είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Ενώ ένας «αναλυτής» υποστηρίζει ότι «υπάρχουν ορισμένες εγκληματικές συμμορίες που έχουν προσληφθεί για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων πλουσίων ιδιωτών».

Όλα αυτά δείχνουν ότι η εγκεφαλική μόλυνση μεταλλάσσεται σε επιθετικό καρκίνωμα.

Είναι ολοφάνερος ο στόχος πλέον από μια σειρά χθεσινών δημοσιευμάτων από τα φιλικά ΜΜΕ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα …  για το πόσο σημαντικοί είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ότι για μια ακόμη φορά πρέπει να σωθούν οι τράπεζες από τους φορολογούμενους πολίτες που είναι και δανειολήπτες.  Αλλά υπάρχει και η πραγματική πλευρά. Αυτή που δείχνει ότι πάνε σημειωτόν η ανάπτυξη, σημειωτόν η αξιολόγηση, σημειωτόν και το ΧΑ. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν τελικά και τόσο καλά και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι τραπεζίτες βλέπουν εταιρείες να γονατίζουν και νέα δάνεια να κοκκινίζουν. Αλλά βέβαια, γι αυτό φταίνε πάντα οι δανειολήπτες…

Εκτός βέβαια κι αν ισχύει η ιστορική ρήση που είπε το 2014 η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Σαμαρο – Βενιζέλων. Ότι δηλαδή είναι πεταμένα λεφτά η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, με τη συγκεκριμένη δήλωση δεν απευθύνθηκε μόνο στους Έλληνες. Απευθύνθηκε και στους καθαρούς επενδυτές που παρακαλά και η τωρινή κυβέρνηση να επενδύσουν στην Ελλάδα, αγοράζοντας κάποια από τα χιλιάδες ακίνητα που πωλούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ ή και μέσω των τραπεζών. Ή μήπως δεν απευθύνθηκε σε αυτούς; Ή μήπως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε; “Πεταμένα λεφτά η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα”, όχι οι επενδύσεις ακινήτων στην Ελλάδα! Εμείς, οι Έλληνες… πετάξαμε τα λεφτά μας, οι υπόλοιποι καλώς επενδύουν…. Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να μας το πούνε για να το καταλάβουμε; Μια ζωή κάνουμε λάθη, δεν είμαστε σοβαροί, είμαστε ανώριμοι.

danioliptes.gr