Καρτέλ τραπεζών στην Ελλάδα

Ρώσικη ρουλέτα εν αγνοία των καταθετών και των δανειοληπτών παίζουν οι τράπεζες, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφό τους μέσω ενοποιήσεων με αδιαφανείς διαδικασίες που σημαίνουν υπερκέρδη, αύξηση τόκων και επιτοκίων και ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα με τη συγκέντρωση των τραπεζών σε 2-3 γίγαντες. 

Το Deal, η πολιτική και οικονομική εφημερίδα, αποκαλύπτει ότι το μεγάλο φαγοπότι των golden boys και των ανδρείκελών τους στην κυβέρνηση συνεχίζεται σε βάρος των πολιτών με τη δημιουργία τράπεζας – μαμούθ με το γάμο της Εθνικής και της Eurobank. 

Τί συμβαίνει; 

Η Αγροτική για ένα ευρώ πωλείται στην Πειραιώς από την Credit Agricole. Ακολουθεί η πώληση της Εμπορικής στην Alpha ή στη Eurobank και η πιθανή πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε μια από τις τράπεζες μεγαθήρια που θα προκύψουν. Το τρίτο βήμα είναι -αν τελικά η Εμπορική πωληθεί στην Alpha, να απορροφηθεί η Eurobank από την Εθνική. Ετσι, δημιουργούνται τρεις μεγάλες τράπεζες στη χώρα πέρα από τις μικρότερες.

Οι τρεις αυτές τράπεζες ουσιαστικά θα ελέγξουν το μεγαλύτερο τμήμα του πλούτου της χώρας, τα δάνεια και θα μπορούν πιο εύκολα από ότι πριν να προσυνεννοούνται τιμές, επιτόκια, τόκους, φέσια και παγίδες γενικά σε βάρος των ευσυνείδητων πολιτών. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι μαφιόζικες οργανώσεις. Σε καιρούς κρίσης, η μια συμμορία εξοντώνει την άλλη και συγκροτούνται τρεις φαμίλιες που ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα. 

Ποιος φταίει:

Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τα deal των golden boys καθώς τα ευλογεί, χωρίς να τα ελέγχει, και χωρίς να νοιάζεται για τις επιπτώσεις που θα φέρει η δημιουργία τριών τραπεζών-μαμούθ στην Ελλάδα που θα μπορούν χωρίς κανένα εμπόδιο να εκβιάζουν, να απειλούν και να είναι κράτος εν κράτει σε μια χώρα που στενάζει από την οικονομική ανισότητα και τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα. 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση να χαλιναγωγήσει τις τράπεζες και να τις μετατρέψει σε οικονομικά στηρίγματα των φτωχότερων, διαγράφοντας και μειώνοντας χρέη, αντί να επιτρέπει τη δημιουργία ενός τραπεζικού καρτέλ που οδηγεί ολοένα και περισσότε3ρους πολίτες στην εξαθλίωση και, όπως σχεδόν καθημερινά συμβαίνει πλέον, στην αυτοκτονία. 

 

Danioliptes.gr