«Πυρά» Τσίπρα κατά κυβέρνησης- Βενιζέλου

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη «λίστα Λαγκάρντ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη «λίστα Λαγκάρντ», εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη και ως «τρίγωνο της αμαρτίας» κατηγορώντας τη ότι είναι προστάτης επιλεγμένων συμφερόντων και ότι κρύβει όσους φοροδιαφεύγουν. «Είστε αξιοθρήνητη κυβέρνηση, είστε κυβέρνηση τριών μηνών και βουλιάζετε.

Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων που θα βάλει ταφόπλακα στην όποια προοπτική ανάκαμψης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη που του βάλατε χαράτσια, του κόψατε μισθό, είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι, προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο.

Εμείς ότι περνάει από το χέρι μας και μπορούμε βάση Συντάγματος θα το κάνουμε» ανέφερε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το χειρισμό από μέρους του, της λίστας « Λαγκάρντ» κατηγορώντας τον για ομερτά.

«Κρατούσε το στικ στο γραφείο του, στο σπίτι του, δεν είχε την πρόνοια όταν παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών να το παραδώσει στο διάδοχό του. Το κρατούσε κλεισμένο στο συρτάρι» είπε και σημείωσε ότι σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθησαν στη Βουλή για τη λίστα κ. Βενιζέλος «περί άλλων ετύρβαζε. Δεν γνώριζε για το φόνο» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει να εμφανιστεί στη Βουλή από τις προγραμματικές δηλώσεις και επανέφερε το αίτημα της εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο εδώ και ενάμιση μήνα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής που δεν έχει προωθήσει ακόμη για συζήτηση το αίτημα.

 

kathimerini