Δεν άντεξε κι έρχεται στην Ελλάδα η Μέρκελ

Δεν άντεξε κι έρχεται στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, αυτή την Τρίτη δημοσκοπήσεων επιτρεπόντων, καθώς η επίσκεψη γίνεται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, με ένα ποσοστό πρόθεσης ψήφου, το οποίο είναι το υψηλότερο εδώ και τέσσερα χρόνια. Αφήνοντας λοιπόν τη δημοτικότητα του κόμματός της στα ύψη στο εσωτερικό, βρήκε το χρόνο για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της κρίσης να επισκεφτεί την Ελλάδα, κάνοντας και μια προσωπική χάρη στον Αντώνη Σαμαρά. 

Η Μέρκελ όμως το ξεκαθάρισε δια του εκπροσώπου της. «Θα πρόκειται για μια επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών». 

Πίσω από τα τετριμμένα, τα κλισέ των ανακοινώσεων Αθήνας-Βερολίνου για την επίσκεψη που παπαγαλίζουν τα συμβατικά ΜΜΕ, η Μέρκελ θα πιέσει να δώσει η χώρα μας γη και ύδωρ σε Γερμανούς επιχειρηματίες που θέλουν ήλιο, θάλασσα και μεσογειακή διατροφή. Θα πιέσει για παραχωρήσεις, θα πιέσει για προκρούστειο κόψιμο και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και η παρέα του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πεάγματι να κόψουν όχι από τους έχοντες και όσους φοροδιαφεύγουν αλλά από εκείνους που δεν έχουν καμία πολιτική αξία κι ας ψηφίζουν, δημόσιους υπαλλήλους που μοχθούν και κανείς δεν τους λέει ένα μπράβο, ιδιωτικούς υπαλλήλους και άνεργους, συνταξιούχους των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμμάτων και επαγγελμάτων. Η Μέρκελ διατάζει, ο Σαμαράς πράττει σε βάρος των φτωχών. Κλείστε τα παιδιά στο σπίτι, έρχεται η Μέρκελ σχολιάζουν στα social media! Τυχαίο…

danioliptes.gr