Υπερτράπεζα με τα λεφτά της φτωχολογιάς

Με τα δεσμά του γάμου ενώνονται δύο τράπεζες και χαράς ευαγγέλια αρχίζουν για το σύστημα που καθιέρωσαν με τους πολιτικούς και τα λαμόγια φίλους τους που προσποιούνται τους επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Τα golden boys της Εθνικής και της Eurobank μοιράζονται τα νέα κέρδη προϊόν κερδοσκοπίας με τα λεφτά των καταθετών και μοιράζονται το ισχυρό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς κάθε τράπεζα έχει μερίδιο 6% στην ιδιοκτησία του.

Πώς κατάφερε η Εθνική να εξαγοράσει τη Eurobank; Η Εθνική, η τράπεζα όλων των Ελλήνων κάποτε και σήμερα μόνο των προνομιούχων, που υποτίθεται ότι δεν της περισσεύουν χρήματα για να χορηγήσει δάνεια σε επιχειρηματίες με υγιείς εταιρίες και σε επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, η τράπεζα που δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Με τον εξής τρόπο: Όταν όλοι οι Έλληνες αναγκαστικά έχουμε λογαριασμούς στην Εθνική, ακόμη και από ένα ευρώ κατάθεσης, η τράπεζα έχει κέρδη.

Κέρδη, τα οποία δεν τα μοιράζεται φυσικά με τους ανθρώπους που την αιμοδοτούν, κέρδη τα οποία δεν μοιράζεται με τους ανθρώπους, στους οποίους χρωστά και δεν της χρωστάνε, κέρδη, τα οποία ξεκοκάλισαν τα golden boys της, βολεύοντας δικούς τους ανθρώπους και κάνοντας μυστικές συμφωνίες με τη πολιτική ελίτ της χώρας για να διαιωνιστεί το είδος της λαμογιάς, να διαιωνιστεί η πυραμίδα, διεφθαρμένη εξουσία, κρατικοδίαιτοι βολεμένοι δήθεν πετυχημένοι επιχειρηματίες, golden boys τραπεζών.

Για να γεμίσει κι άλλο ο γυάλινος κόσμος αυτών των ανθρώπων με κέρδη που απομυζούν από τη φτωχολογιά. Ποιος νοιάζεται αν δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε 800.000 οικογένειες τουλάχιστον; Θα μπορούσαν βέβαια οι τράπεζες να αναλάβουν να ανακουφίσουν με κάποιο τρόπο αυτούς τους βασανισμένους Έλληνες με δωρεές ή έστω άτοκα δάνεια. Θα μπορούσαν οι τράπεζες να δείξουν ότι βοηθάνε την κοινωνία και δεν τη ληστεύουνε, διαγράφοντας τα χρέη των πλέον υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μειώνοντας άλλα.

Αλλά, μέσα σε αυτό το γυάλινο κόσμο που έχτισαν οι τράπεζες, οι βολεμένοι ψευδόεπιχειρηματίες και τα λαμόγια που θέλουν να ονομάζονται εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή, μόνο κροκοδείλια δάκρυα κυλάνε για τους «δυστυχισμένους συνανθρώπους».

Στην πραγματικότητα, γιορτάζουν υπηρέτες και παπαγαλάκια της πολιτικής και οικονομικής δικτατορίας αυτού του τόπου καθώς οικοδομούν άλλη μια βάση στερέωσης της παρασιτικής νοοτροπίας στην Ελλάδα των πλουσίων σε βάρος των φτωχών.

Πενθούν εκατομμύρια καταθέτες, δανειολήπτες και άγνωστο πόσους εργαζόμενους των δύο τραπεζών.

Τόκοι, επιτόκια και λοιπά αναθεωρούνται προς τα πάνω και η κλισέ φράση «όσο πλουσιότερος είσαι, τόσο πλουσιότερος γίνεσαι χάρη στις τράπεζες και όσο φτωχότερος είσαι, τόσο φτωχότερος γίνεσαι» αντί να εξαλειφθεί στην Ελλάδα των αυτοκτονιών λόγω χρεών και ασθενειών μαθητών λόγω ασιτίας γιγαντώνεται.

Εργαζόμενοι βλέπουν το δρόμο της εξόδου και περιμένουν πότε θα τους τη δείξουν λόγω…περικοπών στο προσωπικό.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση βάζει την Αστυνομία να κυνηγά μετανάστες χωρίς χαρτιά και να περιφρουρεί πολιτικούς, επιχειρηματίες, πρώην υπό κατάληψη απαξιωμένα από τους ιδιοκτήτες τους κτίρια, τα λαμόγια στη λίστα του Βενιζέλου κυκλοφορούν ελεύθερα και τα λαμόγια που το παίζουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες θησαυρίζοντας χάρη στα βύσματά τους στη Βουλή και στις τράπεζες που αφειδώς τους δάνεισαν, ποδηγετώντας ταυτόχρονα με τόκους, επιτόκια και άλλες φανερές και κρυφές παγίδες.

Η ειρωνεία είναι ότι τα golden boys των τραπεζών και μετά τις συγχωνεύσεις, τις απορροφήσεις και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, όπως τόσο κομψά τα γράφουν οι συντάκτες των οικονομικών ρεπορτάζ, θα συνεχίσουν να μη δίνουν ούτε ένα ευρώ σε όσους τα έχουν ανάγκη, να μη συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και να μην αναλαμβάνουν ανθρωπιστικές δραστηριότητες, κάτι που είναι το αυτονόητο σε μια κοινωνία υπό διάλυση, συνεχίζοντας να τρώνε κουφέτα στον γυάλινο κόσμο που έχτισαν παρέα με τα παράσιτα και με πρώτη ύλη τον ιδρώτα των Ελλήνων βιοπαλαιστών.

Θα συνεχίσουν τα golden boys να ισχυρίζονται ότι δεν περισσεύει ευρώ ακόμη και μετά από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το έβδομο ή όγδοο πακέτο δισεκατομμυρίων που θα έρθει στις τσέπες τους και στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών.

Γιατί τα παράσιτα θα πρέπει να ζούνε ακόμη σε αυτό τον ευλογημένο τόπο;

danioliptes.gr