Υπουργός Εκβιασμού του Ελληνικού λαού

«Η δόση ή θάνατος». Δεν μιλάμε για τους τοξικομανείς που ενοχλούν τους διαβάτες στην Πλατεία Ναβαρίνου στη Θεσσαλονίκη ή στην Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, αλλά για τους υπουργούς Οικονομικών που ρήμαξαν αυτό τον τόπο.

Πρώτα ήταν ο Αλογοσκούφης και ακόμη πιο πριν ο Παπαντωνίου που στις υποτιθέμενες εποχές των παχέων αγελάδων φρόντιζαν να θησαυρίσουν οι τράπεζες χωρίς να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.

Αυτό ήταν ο εκσυγχρονισμός. Ακολούθως, περάσαμε στον σκοταδισμό. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με ύφος χιλίων καρδιναλίων με ύφος… Θεού απειλούσε ωμά «δόση ή χρεοκοπία».

Κι έπειτα ήρθε ο Ευ. Βενιζέλος με τον πάτο που πρέπει να μπει στο βαρέλι και νέες απειλές περί χρεοκοπίας. Και τώρα είναι η σειρά του Γιάννη Στουρνάρα. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε: “…Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια.

Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα.”

Είπε επίσης: “Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;”

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι “Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα”.

Ολα αυτά γίνονται τη στιγμή που βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ τοποθετούνται δημοσίως κατά μέτρων που προβλέπονται για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ. Εκεί υπήρξε μια διαφοροποίηση των δυο κομμάτων που συγκυβερνούν αφού ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη είναι να έρχεται στη βουλή μια μια αποκρατικοποίηση και όχι όλες μαζί. Η κα Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο γιατί δεν γνωρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση για αυτές τις αποκρατικοποιήσεις και ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.

Με τους ωμούς εκβιασμούς και με τις απειλές, ο Στουρνάρας χορεύει στους ρυθμούς που άνοιξαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και οι πρωθυπουργοί που τάχθηκαν κατά των μέτρων. Όμως, η κοινωνική οργή αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει…

danioliptes.gr