Η επόμενη δόση θα δοθεί στις τράπεζες και όχι στο λαό

Ψίχουλα δόθηκαν στο λαό από τις δόσεις των δανείων που μέχρι τώρα έχουν δοθεί στην Ελλάδα, ψίχουλα θα δοθούν και τώρα και αυτά θα τα πάρουν οι πιο δικτυωμένοι στο σύστημα της διεφθαρμένης κυβέρνησης, του τραπεζικού συστήματος και των κρατικοδίαιτων ψευδοεπιχειρηματίων.

Η γενιά των Ελλήνων που χάνεται, όπως πλέον περιγράφεται από ξένα ΜΜΕ διεθνούς κύρους, όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γίνεται θυσία στις τράπεζες και στους ξένους προστάτες του συστήματος εξουσίας που εδώ και δεκαετίες καταδυναστεύει αυτό τον τόπο.

Προσέξτε λοιπόν τι συμβαίνει.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται υπό τη μορφή κατεπείγοντως να περάσει νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, σε βάρος ανέργων και σε βάρος πολύτεκνων, όσων δηλαδή είναι τα συνήθη κορόιδα για να επανακεφαλαιοποιηθούν για άλλη μια φορά οι ελληνικές τράπεζες με άλλα 30 δισ. ευρώ.

Υποτίθεται ότι θα διαθέσουν αυτά τα χρήματα στην αγορά, αλλά πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς σύμφωνα με τον καθηγητή της Θεωρίας της Οικονομίας, Γιάννη Βαρουφάκη. Την ώρα που σχεδόν δύο εκατομμύρια Ελληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού, οι Σαμαράς και Στουρνάρας επιμένουν ότι αν δεν δοθεί η δόση θα πεινάσει ο λαός.

Μα ήδη πεινάει ο λαός και τα χρήματα δεν θα δοθούν στους πεινασμένους αλλά στις τράπεζες διότι πολύ απλά είναι στρατηγική επιλογή της Γερμανίας η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, όπερ σημαίνει ότι οι τράπεζες θα επανακεφαλαιοποιηθούν για να συνεχίσουν να λειτουργούν διότι διαφορετικά αν καταργηθεί το ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες…κλείνουν, διότι μειώνεται η αξία των αποθεμάτων τους.

Ετσι, θα έχουμε μια χώρα με τράπεζες θηρία και εξαθλιωμένο λαό. Από τη δόση, ένα μεγάλο τμήμα θα δοθεί για την αποπληρωμή των ομολόγων για τον δανεισμό.

Τα περί δανεισμού από τις τράπεζες για ρευστότητα στην αγορά και τα περί δανεισμού μικροποσών έστω σε μικρομεσαίους δεν ίσχυαν και δεν θα ισχύουν διότι διαφορετικά οι τράπεζες Με όλο αυτό τον οχετό και με το να καταργούνται εφορίες, η φοροεισπρακτική ικανότητα θα μειωθεί κατά 15%-16% επειδή οι φοροφυγάδες παραμένουν ασύλληπτοι και ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να καταβάλλουν κανονικά τα φορολογικά έξοδα στο κράτος διότι δεν θα έχουν χρήματα.

Με δόση ή χωρίς, η Ελλάδα με αυτή την πολιτική του Μνημονίου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνουν οι ηλικιωμένοι και οι νέοι και γενικά οι πιο εύθραυστοι κρίκοι στην αλυσίδα. Ο Σύλλογος Προστασίας Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει να μάχεται για να μη στερηθούν οι ευσυνείδητοι Ελληνες πολίτες την αξιοπρεπή ζωή που αξίζουν και θα συνεχίσει να καταγγέλλει όσα συμβαίνουν στη χώρα. 

danioliptes.gr