Μας χρεώνουν τις μίζες τους και τα χρέη τους στις τράπεζες οι δωσίλογοι

Όλο αυτό το χρέος που υποτίθεται ότι οφείλει η Ελλάδα και ξεπερνά κατά πολύ το ΑΕΠ της είναι στην πραγματικότητα πλασματικές οφειλές που είναι προϊόν κερδοσκοπίας από τις ελληνικές τράπεζες και τους υπηρέτες τους στη Βουλή, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, Σπύρος Καρατζαφέρης και η αποκάλυψη του στοίχισε τη σύλληψη και φυλάκισή του.

 

Πώς οι τράπεζες οι κρατικοδίαιτοι θαλασσοδανεισμένοι ψευτοεπιχειρηματίες και οι ζάμπλουτοι πολιτικοί κυβερνητικών κομμάτων και συγγενείς τους και λοιπά κομματόσκυλα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει για την απληστία τους και τις χασούρες τους;

Η εξήγηση είναι απλή. Τζογάρανε άπαντες οι δυνάστες μας με τα swap που είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να κερδίσει κανείς πουλώντας συνάλλαγμα, ανταλλάζοντας π.χ. ευρώ με δολάρια. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ορίσει επιτόκια για όλα τα νομίσματα που διαφέρουν, ανάλογα με την μακροοικονομική πολιτική της χώρας τους. Επομένως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια των νομισμάτων κάθε ισοτιμίας.

Αυτή η διαφορά υπολογίζεται καθημερινά και πληρώνεται ή χρεώνεται στον επενδυτή ανάλογα με τις θέσεις που έχει ανοιχτές στο τέλος της ημέρας. Το ποσό που χρεώνεται ή πληρώνεται ονομάζεται swap που σημαίνει ανταλλαγή. Για παράδειγμα, αν αγοράσουμε αυστραλέζικο δολάριο έναντι ελβετικού φράγκου και το επιτόκιο του δολαρίου είναι 5% έναντι 0,5% του φράγκου, το 4,5% θα είναι το κέρδος μας άσχετα αν ανέβει ή πέσει η ισοτιμία.

Χάρη σε αυτή την εύκολη και γρήγορη φαινομενικά μέθοδο, η κυβέρνηση Σημίτη αρχικά και κατόπιν οι επόμενες επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν , επενδύοντας ατομικά με λεφτά του δημοσίου δηλαδή λεφτά των φορολογούμενων. Η χασούρα ήταν τεράστια…

Το πρόβλημα είναι ότι ο Σαμαράς και οι φίλοι του ακολουθούν τον ίδιο τρόπο για να κονομήσουν και ο Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη και φυλακίστηκε διότι το αποκάλυψε.

Π.χ. έγινε ένα swap με την γαλλική τράπεζα ΒΝP PARIBAS που έγινε στις 14/5/2010 και λήγει στις 12/5/2015 είχε αξία 1 δισ δολάρια ή 800,5 ευρώ  και η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει το κεφάλαιο στις 12/5/2015 και εν τω μεταξύ επιβαρύνεται με 1,1 εκ. δολάρια ανά τρίμηνο!!! Δηλαδή συνολικά θα πληρώσουμε πέραν του κεφαλαίου 20,2 εκ. δολάρια πάνω από το 20% του αρχικού κεφαλαίου για να τα κονομήσουν οι επενδυτές τύπου Σαμαρά και Σημίτη.

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι μέσα στα έγγραφα που υπέκλεψαν οι Anonymous από το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια δέσμη 7 swaps της Societe Generale συνόλου 2 δισ και 40 εκ. ευρώ. που λήγουν το 2016 και ότι ο Σαμαράς έβγαλε swaps με ημερομηνία 24-10-12.

Επιπλέον, αποκάλυψε άλλο ένα έγγραφο για άλλα swaps της Μorgan Stanley στις 18 Ιουλίου του 2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Παίρνουν λεφτά για 10 χρόνια και πληρώνουμε τόκους. Το πάμε άλλα 10 χρόνια αν δεν έχουμε λεφτά πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε με 20% τόκο», δήλωσε σχετικά.

«Υπάρχουν και προμήθειες. Ποιος τα πήρε τα άλλα; Ας τα βρει το κ. Μουζακίτης και Πεπόνης. Κρύβουν το χρέος. Εμείς πληρώνουμε το χρέος, οι φορολογούμενοι πολίτες. Είναι μια αθλιότητα, μια πολιτική αλητεία, αν είναι δυνατόν, swaps ενώ καταστρέφεται η χώρα», είπε ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Και τονίζει: «Κάθε μήνα πληρώνουμε απίστευτα ποσά… Πληρώνουμε 500άρια κάθε μήνα!!! Πόσα χρωστάμε; Σε ποιούς χρωστάμε;;; Δεν έχουν όνομα;

Ο Ελληνικός λαός δηλαδή πληρώνει τις μίζες αυτών των παραγόντων!!! Αυτούς πληρώνουμε δηλαδή γιατί όλα αυτά πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Ο μισθωτός φορολογείται για να πληρώνονται οι μίζες και ο συνταξιούχος φορολογείται για τις προμήθειες!».

danioliptes.gr