Άλλα ρωτούν οι βουλευτές άλλα… απαντούν οι υπουργοί

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε χθες επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή συνυπέγραψαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσεύς-Νίκος Βουδούρης, Γεώργιος Κασαπίδης και Νίκος Νικολόπουλος και κάνει λόγο για «Απαξίωση του θεσμού της Βουλής και του ρόλου του Βουλευτή».

Όπως αναφέρει ο κ. Μουτσινάς μεταξύ άλλων, «σύμφωνα με τα άρθρα 126–128Β του Κανονισμού της Βουλής, οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής.

Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Παρότι ο κανονισμός της Βουλής είναι σαφής, παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο οι υπουργοί να απαξιώνουν το ρόλο του βουλευτή και, είτε δεν απαντούν εμπρόθεσμα όπως οφείλουν , είτε οι απαντήσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της ερώτησης και τα επί μέρους ερωτήματα των Βουλευτών….

Για αυτό ζητούμε να παρέμβετε ως εκ της θεσμικής σας θέσεως επιβάλλεται, και να προβείτε σε κάθε δυνατή ενέργεια που θα αποκαταστήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

magnesianews