Ακόμα ένα βίντεο που δεν έδειξαν τα κανάλια

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία. Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα.

Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch, και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο του.

{youtube}nxkBR_f_q4Y{/youtube}

Φαίνεται όμως ότι πολλοί Ελληνες δημοσιογράφοι ήταν απόντες από το μάθημα που έδωσε πριν από μερικά χρόνια ο Ιρλανδός δημοσιογράφος.

Τα παπαγαλάκια της εξουσίας στην Ελλάδα δεν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Αντιστοιχως, τέτοιες ερωτήσεις δεν είδαμε να κάνουν ούτε καν δημοσιογράφοι που έμειναν άνεργοι λόγω της οικονομικής πολιτικής των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων ι ή επισφαλώς εργαζόμενοι. Φυσικά, τέτοιες ερωτήσεις προς τους πολιτικούς δεν ακούσαμε ούτε και από τους δημοσιογράφους  που έχουν καταντήσει δημόσιοι υπάλληλοι και παπαγαλίζουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες όσων πράττουν και χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την «ελίτ» απλά και μόνο για να πάρουν τον μισθό τους  Οτι πει ο εκδότης, ο καναλάρχης, ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού και του ειδησεογραφικού site. 

Οσο για τις φωνές που εναντιώνονται στην ελίτ, ακούγονται δυνατά, είναι πολλές, αλλά σε κανένα εμπορικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν υπάρχουν με φωτεινές εξαιρέσεις δημοσιογράφων που πολύ θα θέλαμε να τους βλέπαμε στη θέση του Γιάννη Πρετεντέρη, της Ολγας Τρέμη και άλλων που πλουτίζουν με χρήματα του ελληνικού λαού (!) μέσω των θαλασσοδανείων που έλαβε τόσα χρόνια το Mega με τελευταίο αυτό των 98 εκ. ευρώ, ένα θέμα που όπως βγήκε στη δημοσιότητα έτσι χάθηκε.

Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος έκανε το αυτονόητο. Εδωσε προτεραιότητα στη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα. Εκανε ερωτήσεις με γνώμονα το κοινό καλό, με γνώμονα το σεβασμό προς το συνάνθρωπο. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο στην Ελλάδα. Κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσεγγίσουν και να κλείσουν συνεντεύξεις με τους θιασώτες του μνημονίου, διότι είναι απρόσιτοι και ξέρουν ότι αν ρισκάρουν να τους παραχωρήσουν συνέντευξη θα γελοιοποιηθούν το λιγότερο. Ετσι, το σύστημα της κρατικοδίαιτης ελίτ επιλέγει ποιος δημοσιογράφος θα ρωτήσει τί και πότε σε ποιον υπουργό έτσι ώστε να έχει και εκείνος έτοιμες τις απαντήσεις του. Κι αν δεν τις έχει, ακόμη και μια κοτσάνα να πει θα περάσει απαρατήρητη, διότι θα την κρύψει ο δημοσιογράφος. 

 Ακόμη χειρότερη πρακτική όμως είναι ότι δημοσιογράφοι που ενδεχομένως απλά να δηλώνουν ότι κάνουν κάτι τέτοιο, αναμεταδίδουν πιστά τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που με τη σειρά του τα παίρνει έτοιμα από την ίδια την κυβέρνηση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για παράδειγμα που θα δούμε σε αγαπημένα ειδησεογραφικά μας site που δεν φημίζονται ως φιλομνημονιακά να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις του τύπου νέα ανάσα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κάτι που είναι καλύτερο από ότι και οι ίδιες οι τράπεζες θα μπορούσαν να φανταστούν.

Οι δημοσιογράφοι που δεν αρκούνται να γράψουν ότι τους πασάρουν δεν είναι λίγοι, πλην όμως κάθε φορά που επιχειρήσει κάποιος από αυτούς να στριμώξει στη γωνία έναν υπουργό και ζητά ραντεβού, η απάντηση είναι αρνητική από τους κολαούζους των υπουργών και των βουλευτών. 

danioliptes.gr