Δεν έβλεπαν ότι υπογράφουν την εκχώρηση της κυριαρχίας επί των ρυθμίσεων δανείων στην τρόικα στο Μνημόνιο 3;

Οταν υπερψηφίζανε στη Βουλή το Μνημόνιο 3, δεν γνώριζαν οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων ότι το ελληνικό κράτος είναι το μόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση που «χάρισε» στην τρόικα, τους πιστωτές των τραπεζών και όσους κρύβονται πίσω από αυτούς να ρυθμίζουν τα δάνεια όλων των κατοίκων της χώρας μας;

Ιδού η απόδειξη στην ελληνική μετάφραση του σχετικού αποσπάσματος του Μνημονίου 3 για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις προς τις τράπεζες ότι όλα είναι προαποφασισμένα και κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των τραπεζών και τα περί ρυθμίσεων περί κόκκινων δανείων που τυρβάζουν εκεί στην κυβέρνηση είναι στάχτη στα μάτια όσων έχουν μπλέξει στα δίχτυα της αισχροκέρδειας και της τοκογλυφίας που έχουν απλώσει οι τράπεζες.

Προσέξτε, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στο Μνημόνιο 3 στο νόμο 3869/2010 για τη δικαστική ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων προς τις τράπεζες.

Το απόσπασμα που αφορά όλους τους Ελληνες δανειολήπτες είναι το εξής:

 

1.1 Αναθεώρηση του πλαισίου αδυναμίας πληρωμής

Οι αρχές θα ενδυναμώσουν το πλαίσιο αδυναμίας πληρωμής 1. Σε συνεννόηση με το προσωπικό της ΕΕ/EKT/ΔΝΤ, μέχρι το Q4 – 2012, οι αρχές, στη βάση των διεθνώς καλύτερων πρακτικών, θα επανεξετάσουν το πλαίσιο αδυναμίας πληρωμής των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως επίσης και το πλαίσιο εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των τραπεζών και των προβληματικών δανειοληπτών και θα ετοιμάσουν μια αξιολόγηση η οποία θα προσδιορίζει περιοχές για βελτίωση. Ο σκοπός θα είναι να επιτευχθεί προβλέψιμη, ισότιμη και διαφανής κατανομή του κινδύνου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών και η μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία γενικότερα. 2. Μέχρι το τέλος τους Φεβρουαρίου 2013, οι αρχές θα αναθεωρήσουν, με τεχνική βοήθεια από διεθνείς ειδικούς, το υπάρχον πλαίσιο για την διευκόλυνση της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θα διατηρεί την τραπεζική φερεγγυότητα και την πιστωτική πειθαρχία, θα αποφεύγει την χρήση δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των ιδιωτών δανειοληπτών και θα ελαχιστοποιεί των ηθικό κίνδυνο με το να επικεντρώνεται σε δανειστές που πράγματι έχουν ανάγκη. Οι αρχές θα αποφύγουν να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες που θα υποβαθμίζουν την κουλτούρα πληρωμών στην Ελλάδα.

Επομένως, το ερώτημα που θέτουμε προς πάσα κατεύθυνση και περιμένουμε απάντηση είναι για ποιο λόγο οι τράπεζες και οι φίλοι τους στην κυβέρνηση έχουν «φαγωθεί» να τον τροποποιήσουν επί τα χείρω για τους δανειολήπτες και επί το καλύτερο δυνατόν για τις τράπεζες. Μήπως για να πλουτίσουν κι άλλο οι τράπεζες και τα αρπακτικά εντός και εκτός Ελλάδος που τiς εποφθαλμιούν; Μήπως για να υποδουλώσουν όλους τους Ελληνες και τα παιδιά τους μέσω των Μνημονίων;

Τα Μνημόνια αποδεικνύεται μέσω του περιεχόμενού τους ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο από το Κατοχικό Δίκαιο που επέβαλε η δοσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου και οι Γερμανοί ναζί, Ιταλοί και Βούλγαροι φασίστες στην Ελλάδα το 1940.

 

danioliptes.gr