Πρόεδρος Ένωσης Δανειοληπτών και Καταναλωτών Ελλάδος «Αν ήταν να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα, θα έτρωγαν τα άχυρα»

Οι τράπεζες διασκεδάζουν με την τραγωδία των υπερχρεωμένων και υπερφορολογημένων Ελλήνων και δεν τους καίγεται καρφί αν θα εξοφληθούν ή όχι τα δάνεια που έχουν δώσει σε πολίτες διότι ήδη έχουν αποζημιωθεί δύο, τρεις και τέσσερις φορές μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έγιναν με τα λεφτά που πλήρωσαν οι συνεπείς φορολογούμενοι δήλωσε στο Radio1d.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών και Καταναλωτών, Θόδωρος Θανόπουλος.  

«Είναι ντροπή να μιλάνε για φτώχεια και φτώχεια και να τσεπώνουν και να μετράνε εκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν λένε για τα 10.000 και πλέον των υποκαταστημάτων των εγχώριων τραπεζών στο εξωτερικό. Πού τα βρήκαν τα λεφτά για τέτοια εξάπλωση; Να που πήγαν τα λεφτά του λαού», δήλωσε. 

«Τον μεγαλύτερο βλάκα τον έχουν για σοφό», δήλωσε ο κ. Θανόπουλος για τους κυβερνώντες αλλά και για τους αντιπολιτευόμενους και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός και τα κόμματα λένε βλακείες, όχι την πραγματικότητα.  Δεν υπάρχει έλεγχος σε αυτή τη χώρα, ελέγχεται ο λογικός άνθρωπος μόνο», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι είναι αψυχολόγητοι», δηλώνει ο κ. Θανόπουλος για όσους αποφασίζουν για τον ελληνικό λαό. «Προ διετίας υποτίθεται ότι γλιτώσαμε την πτώχευση. Τώρα μας λένε άμα δεν χρεοκοπήσεις, δεν σε βοηθάμε. Οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι πρέπει να πτωχεύσουν για να τους κάνει η τράπεζα ρύθμιση δανείων και τί είδους ρύθμιση θα είναι;» αναρωτιέται και εξηγεί: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και είναι ανόητοι οι υπουργοί, διότι αν είναι, πάνε να μας βγάλουν τελείως από την αγορά. Έναν πτωχό έμπορο ποιος θα του δείξει εμπιστοσύνη στο εξωτερικό, ποιος θα του δώσει πίστωση έτσι όπως κατάντησαν την οικονομία της Ελλάδας. Ο φτωχός είναι ξεγραμμένος». 

«Απαράδεκτα τα περί ρυθμίσεων δανείων»

«Απαράδεκτα είναι όσα αναφέρονται για τις υποτιθέμενες ρυθμίσεις των δανείων προς τις τράπεζες. Το βλέπετε λογικό να ρυθμίζουν μόνο τα δάνεια των συνεπών δανειοληπτών; Ο πρωθυπουργός και τα κόμματα λένε βλακείες, όχι την πραγματικότητα. Την πρώτη κατοικία σου που κινδυνεύεις να τη χάσεις, επειδή πήρες ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα, αν την κερδίσεις, αναγκάζεσαι ουσιαστικά να την αγοράσεις όχι μια αλλά δύο φορές, καθώς το δάνειο που πήρες από την τράπεζα μπορεί να το πληρώσεις και το ξαναπληρώσεις σε σημείο που να έχεις πληρώσει στην τράπεζα ποσό ίσο ή ανώτερο του 85% της αξίας του σπιτιού που αγόρασες ή και περισσότερο», είπε.

«Ορισμένοι πουλημένοι δημοσιογράφοι, τα βλέπουμε στα κανάλια τί είναι προπαγανδίζουν όσα θέλουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και τη φόρτωσαν στον λαό  Δεν έχουμε ούτε δημοσιογραφία, ούτε ανθρώπους να σκέφτονται για το καλό του λαού», δηλώνει.

«Όλοι επαναπαύονται στα όμορφα λόγια», τονίζει. 

«Οι μόνοι φορείς που αντιδρούν είναι η Ένωση Δανειοληπτών και Καταναλωτών και ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος», ξεκαθαρίζει ο κ. Θανόπουλος. «Μόνο αυτές ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τις τακτικές των τραπεζιτών. Ασχολούνται με τα πανωτόκια. Θέλω να μάθω στο υπουργείο Ανάπτυξης τι κονδύλια έχουν διαθέσει στην ΕΚΠΟΙΖΩ, δήλωσε ο κ. Θανόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την εν λόγω οργάνωση ότι λειτουργεί χάρη στις επιδοτήσεις που παίρνει από διάφορες πηγές.

«Δεν θα παραπλανήσω τον φτωχό, τον βιοπαλαιστή για να κάνω τα χατίρια κάθε κερατά. Να βοηθήσουμε την κοινωνία θέλουμε και τίποτα άλλο», καταλήγει στη συνέντευξή που παραχώρησε στο Radio1d.gr ο κ. Θανόπουλος.  

danioliptes.gr