Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι με τον πλούτο που απομυζούν οι Γερμανοί τραπεζίτες μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δια της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν ότι δεν είναι τυχαίο που στη Γερμανία η δημοτικότητα της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ενόψει και των εκλογών στη χώρα το φθινόπωρο δεν αγγίζουν τυχαία το 70%.
Την ώρα που οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Φινλανδοί και οι φίλοι τους βομβαρδίζονται συνεχώς με την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ των χωρών τους ότι πληρώνουν άδικα φόρους για βουλιαγμένους στα χρέη και στην τεμπελιά λαούς, τα στοιχεία ενός ιδρύματος που εδρεύει στη Γερμανία έρχεται να ανατρέψει τη στρεβλή εικόνα που επιχειρούν να παρουσιάσουν οι φίλοι της Μέρκελ στα γερμανικά ΜΜΕ.
Το πιο σημαντικό από την ΄έρευνα είναι ότι η Γερμανία θα μπρούσε να συνεχίζει να θησαυρίζει αν η Γερμναία διαγράψει μέρος των αξιώσεών της από την Ελλάδα, την Κύπρο, και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, στα οποία έχει επιβληθεί η έμπνευσης του Γερμανού υπουτργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πολιτική λιτότητας στους λαούς. «Το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των ευρωσκεπτικιστών, η Γερμανία αντλεί σε τελική ανάλυση τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Γερμανία αναγκασθεί να διαγράψει μέρος των αξιώσεών της από τα διάφορα πακέτα στήριξης των χωρών της κρίσης», δηλαδή στην περίπτωση που γίνει κούρεμα του επίσημου χρέους χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία», αναφέρεται στην έκθεση.
Οι συντελεστές της έρευνας υπογραμμίζουν ότι η ανάλυσή τους βασίστηκε σε ένα μοντέλο και ότι στην πραγματικότητα, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ θα ακολουθούσε κατάρρευση της ευρωζώνης και μια παγκόσμια οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με το μοντέλο της ανάλυσης, εάν σήμερα η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κάθε χρόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200 χιλιάδες.
Κέρδη 1,3 τρισ. ευρώ μέχρι το 2025 για τη Γερμανία
Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προέκυπτε για τη Γερμανία ένα κέρδος ύψους 1,2 τρισ. ευρώ, από τα οποία θα ωφελούνταν και οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην μελέτη.
Εοσα 9,2 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank σε τρεις μήνες!
Με βάση την έκθεση του γερμανικού ιδρύματος μπορεί κανείς να αντιληφθεί πώς η Deutsche Bank είχε έσοδα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ τα κιαθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 1,7 δισ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη έφτασαν στα 2,4 δισ. ευρώ το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Μάλιστα, τη Δευτέρα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,8 δισ. ευρώ θα είναι σε μετοχές, δηλ. 90 εκατ. νέες μετοχές.
Ωστόσο, ο ισολογισμός έκρυβε και κάτι ακόμα.
Πρώτη στον κόσμο στη φούσκα παραγώγων η Deutsche Bank
Ωστόσο, ο ισολογισμός της Deutsche Bank έκρυβε κιαι κάτι ακόμα.
Το γιγαντιαίο «άνοιγμα» που έχει στη ριψοκίνδυνη αγορά των περίπλοκων “παραγώγων” χρηματοοικονομικών προϊόντων, που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στη φούσκα του 2001-2007.
Κι ενώ οι περισσότεροι που παρακολουθούν αυτές τις «φούσκες» νόμιζαν ότι η πιο εκτεθειμένη τράπεζα στα «παράγωγα» είναι η αμερικανική JP Morgan με «παράγωγα» συνολικής αξίας 69,5 τρισ. δολ. (στοιχεία 4ου τριμήνου 2012), τα μεγαλύτερα στον πλανήτη, η έκπληξη ήρθε από το γερμανικό τραπεζικό κολοσσό και πυλώνα της γερμανικής οικονομίας.
Η Deutsche Bank είναι εκτεθειμένη σε πάσης φύσεως «παράγωγα» αξίας 55,61 τρισ. ευρώ.
Εάν μετατρέψουμε τα ευρώ σε δολάρια, τότε η Deutsche Bank είναι εκτεθειμένη σε «παράγωγα» αξίας 72,84 τρισ. δολ. κερδίζοντας πρωτιά στον κόσμο.
Το ποσό των 56 τρισ. ευρώ είναι 100 φορές μεγαλύτερο από το ποσό των καταθέσεων της Deutsche Bank αξίας περίπου 575 δισ. ευρώ.
Σε σχέση με το γερμανικό ΑΠΕ (2,7 τρισ. δολ.) τα «παράγωγα» της Deutsche Bank είναι υπερ-20απλάσια!
Φανταστείτε, τι πακέτο «σωτηρίας» με τη συμμετοχή καταθετών (bail-in) θα απαιτούνταν εάν αναγκαζόταν να ακολουθήσει η Deustche Bank τα…. χνάρια της Κύπρου.
danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.