Έτσι καλύπτουν τα αίσχη τους: Με νόμο πέρασε το ακαταδίωκτο των νομικών τους συμβούλων

Αφού αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, πέρασαν στα κρυφά από τη Βουλή το ακαταδίωκτο των Νομικών Συμβούλων του Κράτους, που αποτελούν την κάλυψη των Υπουργών.

Μετά τη διάταξη με την οποία αποκτούν ποινική ασυλία τραπεζίτες που δανειοδότησαν χωρίς εγγυήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Βουλή ψήφισε στις 26 Ιουνίου νομοσχέδιο με θέμα: « Ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ, Αναμόρφωση του Οργανισμού του ΝΣΚ κι άλλες διατάξεις».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Χωνί, στο άρθρο 56 του παραπάνω νόμου αναφέρεται ότι: «οι διατάξεις του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν 3094/2003 εφαρμόζονται και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά την εκτέλεση των πάσης φύσεως καθηκόντων τους».

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 του νόμου 3094/2003, που αφορά το Συνήγορο του Πολίτη, αναφέρεται ότι: « Ο Συνήγορος του Πολίτη κι οι Βοηθοί Συνήγοροι δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή πράξη που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται κατόπιν εγκλήσεως μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση ή παραβίαση του απορρήτου».

Άρα αυτή η ευεργετική διάταξη ισχύει πλέον και για τους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτό που ψήφισαν  είναι το … απόλυτο ακαταδίωκτο για τους Νομικούς Συμβούλους  του Κράτους!

Και για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή η νομοθετική ρύθμιση αρκεί να πούμε ότι οι σύμβουλοι του Κράτους γνωμοδοτούν και καλύπτουν νομικά κάθε νόμο που φτάνει μέχρι τη Βουλή.

Για παράδειγμα, νομικός σύμβουλος του κράτους γνωμοδότησε στην πρώτη δανειακή σύμβαση που σύναψε η Ελλάδα ως εξής:

«Ούτε ο δανειολήπτης (Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας… σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».

Είπε δηλαδή: «Εδώ λέει ότι η χώρα μου θα χάσει την εθνικής της κυριαρχία απέναντι στους δανειστές της. Ας γνωμοδοτήσω υπέρ.

Και μετά είπε: « Εδώ θέλει να βάλει ο Υπουργός χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ας γνωμοδοτήσω υπέρ»

Εν ολίγοις, σε όλες τις αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες, θα βρει κανείς κάποια γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου του Κράτους.

 

Σε όλα τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα τους είναι απαραίτητη και μία γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου του Κράτους. Για αυτό και πρέπει να τους καλύψουν: για να μπορούν να τους έχουν συνένοχους στο έγκλημα.

 

Ένα τέτοιο έγκλημα έχουν στα σκαριά και το ερώτημα είναι αν θα τολμήσουν να το διαπράξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν κατ’ αρχήν να παρουσιάσουν σχέδιο νόμου που θα περιορίζει τη χρηματοδότηση στο 20%. Επίσης, στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι το κράτος θα πληρώνει στο σύνολό τους την υλικοτεχνική υποδομή των κομμάτων καθώς και το προσωπικό που απασχολούν.

Δηλαδή αντί για μείωση δαπανών έχουμε κρατικοποίηση της λειτουργίας τους με έξοδα του ελληνικού δημόσιου. Στο νομοσχέδιο υπάρχει επίσης πρόβλεψη και για τα δάνεια περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ των κομμάτων προς τις τράπεζες, αναφέρει το lykavitos.gr.

 

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι και αυτό το σχέδιο νόμου θα λάβει το πράσινο φως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κι ας φορτώνει παρανόμως τα χρέη και την κακοδιαχείριση των κομμάτων στην πλάτη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

 

Και όπως κι οι Υπουργοί απολαμβάνουν της ασυλίας τους έτσι ισχύει πια και για τους τραπεζίτες, για τους Συνηγόρους του Πολίτη και πλέον για τους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους. Όλοι με ασυλία, εκτός από αυτούς πραγματικά δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτήν την κατάσταση: αυτούς που πάντα πλήρωναν αγόγγυστα τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους.

 

Danioliptes.gr