Αφού δεν δίνετε σημασία σε εμάς ακούστε τον ηγέτη σας! BINTEO

Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για τον Ανδρέα Παπανδρέου, δια στόματος Βορίδη, Βενιζέλου, Πάγκαλου και της υπόλοιπης «αδελφότητας». Δεν μας αφορά το παρελθόν και τι έκανε λάθος ή σωστό ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά είναι απαραίτητο να θυμίσουμε τι είχε δηλώσει ενώπιον των δημοσιογράφων το 1995 σε μια ανέλπιστη κρίση ειλικρίνειας.

Γιατί αφού δεν δίνουν οι κυβερνώντες σημασία στα δικά μας λεγόμενα, τουλάχιστον θα ακούσουν και θα προσέξουν  τον ίδιο τους τον ηγέτη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον!

«Τι είναι η Ενωμένη Ευρώπη; Ποιος την κυβερνά; Τι ρόλο παίζουμε πλέον εμείς οι κυβερνήσεις;» αναρωτιόταν τότε ο πρώην πρωθυπουργός. Ερωτήματα που κανείς δεν έχει θέσει από τότε αλλά έχουν απαντηθεί με τον πιο τραγικό τρόπο από τα σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που απλά δέσμευσαν την χώρα για τα χρόνια που θα έρθουν….

 

«Πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στον βωμό μιας δημοκρατικής διαδικασίας, αλλά στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων» τόνισε ο κύριος Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας «Εδώ υπάρχει σαφές θέμα για την μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που θα μας δίνει το Διευθυντήριο»

Προέβλεψε λοιπόν ξεκάθαρα ότι μετά από 15 χρόνια, το 2010 η Ελλάδα θα έμπαινε στον χορό του Μνημονίου με κυβερνήσεις αδύναμες να σηκώσουν κεφάλι στις εντολές των Γερμανών και της Ευρώπης. Και το οξύμωρο της υπόθεσης:

 

Υπεύθυνος για την καταστροφή είναι ο τότε πρόεδρος του δικού του κόμματος που έλεγε ότι μία ενδεχόμενη είσοδος στον μηχανισμό στήριξης θα ήταν καταστροφική για την χώρα και την οικονομία!

 

«Το φαντάστηκα, αλλά τώρα το βλέπω κιόλας. Ποιος θα πληρώσει όμως το τίμημα;» αναρωτιόταν ο κύριος Παπανδρέου. Την απάντηση του την έδωσε ο ίδιος ο ελληνικός λαός με τις υπεράνθρωπες θυσίες του τα τελευταία χρόνια. Αγόγγυστα σηκώνουμε το βάρος των καταστροφικών πολιτικών επιλογών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

 Το τρομακτικό της υπόθεσης; Ότι ανεχόμαστε με τέτοια ευκολία να έρχονται στην Ελλάδα μέλη των δανειστών μας και να απαιτούν νέα μέτρα και νέες θυσίες από τους μικρούς και αδύναμους υπουργούς. Η αντίδραση είναι υποχρέωση όλων μας…

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου:

 

{youtube}_R9xwXcyXok{/youtube}

 

Danioliptes.gr