Διευκρινιστική δήλωση Παναγιωτόπουλου μετά το σάλο για τις δηλώσεις του στο radio1d.gr περί Χρυσής Αυγής

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από το σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις στο radio1d.gr περί Χρυσής Αυγής. 

 

Πολλοί δημοσιογράφοι έσπευσαν να μιλήσουν για άνοιγμα του βουλευτή υπέρ της Χρυσής Αυγής και για το λόγο αυτό ο κ Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ενοχλημένος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ όπου κάνει λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων του.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  ο βουλευτής  Καβάλας  επισήμανε ότι «όσοι γνωρίζουν ελληνικά και διαβάσουν προσεχτικά τη δήλωσή μου μπορούν να αντιληφθούν το ακριβές περιεχόμενό τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις από ραδιοφώνου, υποστήριξε ότι «μπορεί ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν και ν” ασπάζονται την ιδεολογία του νεοναζισμού, αλλά η βάση του κόμματος, τα μέλη του, το υποστηρίζουν γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, που εναντιώνεται στην οικονομική ανέχεια, την ανεργία και στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του ελληνικού λαού».

 «Ο απλός κόσμος», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «που υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή την υποστηρίζει και την ψηφίζει γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα άλλα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Δε σημαίνει ότι όλοι όσοι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστές».

Ακούστε τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο radio1d.gr εδώ

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για άνοιγμα του βουλευτή προς τη Χρυσή Αυγή, στον απόηχο, μάλιστα, των δηλώσεων του Βύρωνα Πολύδωρα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήθελε να πει ο βουλευτής και για αυτό θα σταθούμε σε αυτά που είπε κι είναι η ουσία. 

Η Χρυσή Αυγή έχει αποτελέσει, εν πολλοίς, πόλο έλξης διαμαρτυρόμενων πολιτών. Μεγάλο κομμάτι της βάσης της, των υποστηριχτών της παραδέχονται οτι στράφηκαν προς αυτό το κόμμα ως κίνησης διαμαρτυρίας προς το πολιτικό σύστημα που καταρρέει, που δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του κόσμου, που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Δυστυχώς, οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν σε ακραίες λύσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν σύντομα οι κυβερνώντες, πριν να είναι, δηλαδή, πολύ αργά. Η πολιτεία, η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει σύντομα οτι αυτή η συνταγή που εφαρμόζει σκοτώνει τον ασθενή της, αυτός ο δρόμος που ακολουθεί οδηγεί σε γκρεμό. 

Για αυτό πρέπει να μιλήσει με λόγο ευθύ κι ειλικρινή στις καρδιές όλων εκείνων που οδηγούνται στα άκρα προκειμένου να βρουν λύτρωση από όλα όσα τους απασχολούν, δηλαδή, την ανέχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Πρέπει να αλλάξει ρότα όσο είναι καιρός. Να ακούει τις φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κι όχι να τις πνίγει.

Danioliptes.gr