Παραδίδουν την υγεία μας στους Γερμανούς… Θα αντιδράσει κανείς;

Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί μας περιμένουν με αγωνιά μια ακόμα νέα δόση, έχουμε συνηθίσει να το ακούμε και να το διαβάζουμε πλέον, στο υπουργείο υγείας η ομάδα δράσης, η αλλιώς task force λύνει και δένει με τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη να συμφωνεί με το σχέδιο των επιτρόπων μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ελλήνων ασφαλισμένων, θα μετονομαστεί σε Οργανισμό Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας και στην ουσία η διαχείριση του θα περάσει στα χέρια των Γερμανών με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

 

Έχουμε αφεθεί τόσο πολύ που αντί να βρούμε μια βιώσιμη λύση παραδίδουμε με περισσή ευκολία τα κλειδιά της υγείας μας στους ξένους!
Το non paper, που αποκάλυψε η Real news, αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο ΕΟΠΠΥ θα μετατραπεί σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και απλά θα καθορίζει «πακέτα υγείας» για τους ασφαλισμένους, στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Το σύνολο των υπαλλήλων του «καινούργιου» οργανισμού θα απαρτίζεται από Γερμανούς ενώ οι Έλληνες θα αποτελούν πλέον τα χαμηλόβαθμα στελέχη των ομάδων εργασίας.

Να πούμε και ένα ευχαριστώ στον κύριο Ραϊχενμπαχ που θα έχει και έλληνες εργαζομένους ο ελληνικός οργανισμός παροχής υγείας;

Να σημειώσουμε εδώ, ότι προτείνονται συστήματα κοινωνικής ασφάλισης υγείας που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έχουν καθιερωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και βασίζονται στο εισόδημα του ατόμου και σε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας βασιζόμενη σε εξατομικευμένες ανάγκες». Από ότι καταλαβαίνουμε, εάν δεν έχουμε μεγάλο εισόδημα η υγεία μας πάει… περίπατο!

Και επειδή ο εξορθολογισμός του ΕΟΠΠΥ πρέπει να γίνει σωστά, οι Γερμανοί εμπλέκουν στον οργανισμό, τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα τους, με την ονομασία «Munich Re».
Τι σχέση έχει αυτό με εμάς θα ρωτήσετε….

Θα σας πούμε λοιπόν ότι η εν λόγο εταιρία είναι ο κύριος μέτοχος της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας ERGO GROUP με ποσοστό 99.6%. Η ERGO Ελλάδας συνεργάζεται από τον Ιανουάριο του 2010 με την Τράπεζα Πειραιώς, για δέκα χρόνια. Μία τράπεζα η οποία μετά την συγχώνευση με την Αγροτική, τώρα απλώνει τα χέρια της και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς έδειξε ενδιαφέρον ο πρόεδρος της Μιχάλης Σάλλας ο οποίος αγοράζει αδιακρίτως ότι υπάρχει μαζεύοντας απλά καταθέσεις φουσκώνοντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Καταλάβατε τι γίνεται; Στην ουσία ο Γερμανικός ασφαλιστικός φορέας συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο ελληνικό ασφαλιστικό φορέα ο οποίος με την σειρά του έχει συνάψει συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς! Και αφού ο ΕΟΠΠΥ θα περάσει στα χέρια των Γερμανών αυτό σημαίνει ότι όλοι έλληνες ασφαλισμένοι θα μπούνε με την σειρά τους στην Πειραιώς!

Και αφού μιλάμε για την ERGO είναι χρέος μας να θυμηθούμε τον διορισμένο πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία με το κούρεμα των ομολόγων, το γνωστό PSI. Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν σαν γνήσιος υποστηρικτής της πολιτικής των τραπεζών, την Άνοιξη του 2012 είχε δώσει το παρόν σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με χορηγό, την ERGO φυσικά! Και μετά από ένα μόλις χρόνο η εταιρία αυτή θα αναλάβει να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία για να την σώσει…

 

Δείτε το βίντεο:

{youtube}4kfXWhvdGzM{/youtube}

 

Danioliptes.gr