Άρχισαν και οι απειλές της βίας… Έτσι ασκείς πολιτική κύριε Μητσοτάκη;

«Θα φροντίσω να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό είτε με τη βία». Η φράση αποδίδεται στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και δημοσιεύεται σε ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Focus υπό τον τίτλο «Στην ανάγκη με τη βία».

Στο εκτενές ρεπορτάζ του Focus φιλοτεχνείται το πορτρέτο του νέου υπουργού και περιγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον διογκωμένο δημόσιο τομέα.

«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στον δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα» γράφει το περιοδικό.

Επίσης ο νέος υπουργός διευκρινίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση την απόδοσή τους και όχι τη συγγένειά τους με πολιτικά πρόσωπα. Σε αυτό το σημείο οι δηλώσεις του παίρνουν προσωπικό τόνο αφού όπως εξηγεί ακόμη και σε ό,τι αφορά τον ίδιο «θέλω να με συνδέει κανείς με το όνομα Κυριάκος και όχι με το επώνυμο της οικογένειάς μου», αναφέρει, όπως αναμεταδίδει το Έθνος.
Στο δημοσίευμα του Focus επισημαίνεται ότι ο 46χρονος υπουργός είναι «πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow» και καλείται να μειώσει ως το 2016 τον διογκωμένο δημόσιο τομέα κατά 100.000 θέσεις.
Δεν νομίζω ότι κανείς θα έθετε θέμα για τον Κυρ. Μητσοτάκη και την απασχόληση του στην συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων με παγκόσμια εμβέλεια και δράση. Άλλωστε, ότι εργάστηκε σε ιδιωτική εταιρία συμβούλων μπορεί να θεωρηθεί και θετικό. Όμως, αυτό που μπορεί κανείς να φοβηθεί είναι αυτά που φέρεται να δρομολογεί.

Για τις «μετακινήσεις» στο Δημόσιο που φαίνεται ότι έχει αναλάβει να ολοκληρώσει πάση θυσία, η τρόικα θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Ο ελληνικός λαός, όμως πρέπει να μάθει αν για τις απολύσεις που ετοιμάζει η τρόικα, αν πρώτα θα πάρει στα χέρια της λίστα με όλα τα στοιχεία των ίδιων αλλά και των οικογενειών των «υπό αξιολόγηση» δημοσίους υπαλλήλους.

Κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει θέσει βέτο σχετικά με οτι δεν πρόκειται να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, δε φέρεται να έχει κανένα πρόβλημα να παραδώσει στα χέρια του Τόμσεν λίστα με τα στοιχεία των δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους.
Τόση ξεφτίλα πια; Επειδή τρία χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να «νοικοκυρέψουν» το Δημόσιο έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να το «ρουφιανέψουν»;

Επιβεβαίωση των όσων φαίνονται να προωθούνται, είναι η απάντηση Μητσοτάκη – του Κυριάκου – οτι «αν θα έπρεπε να αποφασίσει κανείς με βάση μόνο τους αριθμούς, τότε θα έπρεπε να κυβερνούν μόνο λογιστές».
Απαντώντας στο ερώτημα του γερμανικού περιοδικού Focus γιατί δέχτηκε να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια απρόσμενη απάντηση η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον γερμανό δημοσιογράφο.
«Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου» απάντησε στο ερώτημα περί ηλεκτρικής καρέκλας ο κ. Μητσοτάκης.

Φοβερός αλτρουισμός ο γιος του Κωσνταντίνου Μητσοτάκη και αδερφός της Ντόρας… Ο ίδιος άνθρωπος που ετοιμάζεται να απολύσει, ο ίδιος άνθρωπος απαρνείται το οικονομικό του όφελος για χάρη της πατρίδας…

⃰ Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαψεύδει το περιοδικό Focus και υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «ουδέποτε έκανε» την δήλωση περί «βίας».

 

Danioliptes.gr