Το άδικο Ελληνικό Δημόσιο: χρωστά 200.000 ευρώ, ζητά 300.000 ευρώ!

Στον πιο άδικο λειτουργό αναδεικνύεται το ελληνικό Δημόσιο που απειλεί με κατάσχεση ακόμη και για μικρά ποσά τους Έλληνες φορολογούμενους, όμως εκείνο έχει να αποδώσει ΦΠΑ μέχρι και 2 χρόνια στους δικαιούχους του.

Την τραυματική εμπειρία του με το «τέρας» της γραφειοκρατίας και του «φεσιού» μοιράστηκε στο radio1d.gr o Π.Π. που είναι μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.


Ο Π. Π. 36 ετών σήμερα, ασχολείται με τις εξαγωγές ετοίμων ενδυμάτων αλλά και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.

«Και στις δύο δραστηριότητες μου έχω να λαμβάνω από το κράτος ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, ποσά που αν αυτή την ώρα τα είχα στη διάθεση μου, θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και να μη βρίσκομαι αντιμέτωπος με τις εισπρακτικές τακτικές των τραπεζών και του Δημοσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 36χρονος επαγγελματίας.

 

Εδώ και δύο χρόνια περιμένει το ποσό των 65.000 ευρώ που πρέπει να του καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο ως επιστροφή ΦΠΑ που έχει καταβάλλει στο πλαίσιο των εξαγωγικών του δραστηριοτήτων. Ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής, το Δημόσιο, καθυστερεί τουλάχιστον 2 χρόνια την καταβολή του ΦΠΑ σε ιδιώτες ενώ απαιτεί από εκείνους να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και τους επιβαρύνει και με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.

 

Κανείς δεν πίστεψε ότι το Δημόσιο είναι σε θέση να εφαρμόσει το νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να εξοφλούν τις οφειλές τους προς τις επιχειρήσεις εντός 30 ημερολογιακών ημερών ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε 60 ημέρες. Διαφορετικά, το κράτος θα πληρώνει τόκους υπερημερίας 8% επιπλέον του Euribor.

 

Το ελληνικό Δημόσιο που δεν επιδεικνύει το ίδιο το καλό παράδειγμα έγκαιρης αποπληρωμής των υποχρεώσεων του, εκβιάζει τους επαγγελματίες, που το ίδιο έχει «φεσώσει». Κι αφού τους «φέσωσε» τώρα τους απειλεί ότι θα τους πάρει και το ακίνητο τους αφού εκείνοι δε θα μπορούν να είναι εντάξει στο ραντεβού τους με την εφορία.

Από τον Σεπτέμβριο, κιόλας, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων ακόμη και μικρά χρέη στην εφορία, ενώ από την 1/01/2014 θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι πλειστηριασμοί για ακίνητα πρώτης κατοικίας.
Αντί να δίνει το καλό παράδειγμα και να ελαφρύνει αν μπορεί τον Έλληνα φορολογούμενο, το κράτος λειτουργεί ως «μπαμπούλας» που για μαζέψει τα έσοδα του θα βάλει χέρι και στην ακίνητη περιουσία των πολιτών.

 

Ούτε από το κράτος, ούτε από τις τράπεζες θα γλιτώσει κανείς

 

Αντιμέτωπος και με τις τράπεζες ο 36χρονος. Όπως αναφέρει στο radio1d.gr, οι δανειακές του υποχρεώσεις αγγίζουν τις 300.000 ευρώ (στεγαστικό δάνειο, κεφάλαια κίνησης κ. ά.). «Αντί να έχω κέρδη από την επένδυση των φωτοβολταϊκών, που το κράτος με κάλεσε να κάνω, θα χρειαστεί να βάζω και από την τσέπη μου», λέει. Κάθε χρόνο πρέπει να καταβάλλει περίπου 12.000 ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου που πήρε για την επένδυση των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Για την πώληση του ρεύματος, πρέπει να εισπράττει περί των 17.500 ευρώ το χρόνο. Όμως, το κράτος καθυστερεί μέχρι και 6 μήνες στην εξόφληση των ιδιωτών παροχών ρεύματος. Άρα, ο παραγωγός πρέπει να αποπληρώνει τις δόσεις της τράπεζας από την τσέπη του. Και σαν να μην έφτανε αυτός ο εμπαιγμός, το κράτος έβαλε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη του παραγωγού επιβάλλοντας του εισφορά αλληλεγγύης σε ποσοστό 25%, παίρνοντας του ουσιαστικά όποια κέρδη θα μπορούσε να έχει από αυτή τη διαδικασία.

 

“Μου χρωστάει κι ο Δήμος”

 

Εκκρεμότητες και με Δήμο εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης έχει ο Π. Π. που είναι μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, οφείλει περίπου 50.000 ευρώ στον Π.Π. για μίσθωμα ακινήτου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση σχολείου την περασμένη σχολική χρονιά. Το Υπουργείο δεν έχει αποδεσμεύσει ακόμη τα κονδύλια για τα μισθώματα των σχολείων που νοίκιασαν την περασμένη σχολική χρονιά οι Δήμοι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να έχουν βάλει από την τσέπη τους τα χαράτσια στη ΔΕΗ.

 

Κι η παράνοια δεν έχει τέλος

 

«Μην ξεχνάμε ότι έχω να πληρώνω και την εισφορά μου στον ΟΑΕΕ κάθε δίμηνο», σημειώνει ο 36χρονος και τονίζει ότι αν το Ελληνικό Δημόσιο εξοφλούσε όσα χρωστάει στους ιδιώτες τότε κι εκείνοι θα ήταν εντάξει προς εκείνο και προς τις κάθε είδους υποχρεώσεις τους.

 

Ο μεγαλύτερος μπαταχτζής της χώρας, δηλαδή το Δημόσιο, βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των επιχειρηματιών που έχουν «στεγνώσει» από τους φόρους, τα δάνεια και τα χαράτσια. «Φεσώνει» τον έλληνα πολίτη, τον βάζει να πληρώνει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και παρόλα αυτά δεν του προσφέρει καμία ποιότητα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Τράπεζες και Δημόσιο έχουν βάλει απέναντι τους τον Έλληνα πολίτη και προσπαθούν να τον απομυζήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Μόνο που η ιερή αγελάδα στη χώρα μας, οι επαγγελματίες κι οι επιχειρηματίες, έχουν γονατίσει κι αδυνατούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με τους φόρους και τα «φέσια».

 

Danioliptes.gr