Εφορίας το Ανάγνωσμα

Είναι αδύνατον, όσο και αν προσπαθήσουμε, να καταλάβουμε τον συλλογισμό της κυβέρνησης σε ορισμένα πράγματα. Από την μία ο… “συναισθηματικός” υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χάνει τον ύπνο του επειδή απολύει κόσμο, και από την άλλη ο “αναποφάσιστος” υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν ξέρει αν πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις η όχι!

Και όσο για το τελευταίο, οι προτάσεις της κυβέρνησης ξεπερνούν τα… όρια της έλλειψης σοβαρότητας!

Καταρχήν, πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το μέτρο της συλλογής αποδείξεων δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή. Όταν δηλαδή ψηφιστεί, το μέτρο δε θα υπάρχει, δε θα ισχύει. Τον Σεπτέμβριο, όταν η κυβέρνηση καταθέσει τη ρύθμιση, το μέτρο θα επανέλθει. Και εκεί που λέγαμε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, ήρθαν στο φως ορισμένες κυβερνητικές προτάσεις που άφησαν τους φορολογούμενους με το στόμα ανοιχτό!
Το οικονομικό επιτελείο αν μη τι άλλο, διακατέχεται από τρομερή φαντασία καθώς προκειμένου να πείσει τους φορολογούμενους να μαζεύουν αποδείξεις τους υπόσχεται ότι με κάθε αγορά θα μπαίνουν σε… κλήρωση για να κερδίσουν ταξίδια, αυτοκίνητα και… άλλα πολλά! Ναι, καλά διαβάσετε, η κυβέρνηση έχει την φαεινή ιδέα να μοιράζει ταξίδια με το αζημίωτο φυσικά!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της Καθημερινής, με τον κωδικό της απόδειξης οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν σε κληρώσεις που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Οικονομικών. Και τι θα μπορούν να κερδίσουν; Αυτοκίνητα, ταξίδια ή μετρητά!

Όμως, τα φορολογικά κίνητρα, όπως και τα δικαιώματα, έχουν… υποχρεώσεις. Θα πρέπει λοιπόν υποχρεωτικά οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της πιστωτικής κάρτας ή της κάρτας αποδείξεων, καθώς και να προχωρούν σε συναλλαγές από 500 έως 1.500 Ευρώ! Και στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο θα επιχειρήσει να μειώσει το όριο συναλλαγών με πιστωτική.

Οι… εκπληκτικές προτάσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν το γέλιο και στην Ένωση Φοροτεχνικών Βορείου Ελλάδος, με τον πρόεδρο της Ιωάννη Τύρη να δηλώνει στο Radio1d.gr ότι κάτι τέτοιες ιδέες είναι ως επί το πλείστον γελοίες και δείχνουν την τεράστια έλλειψη σοβαρότητας που διακατέχει την κυβέρνηση Σαμαρά. «Αντί να προτείνουν τέτοια ανόητα πράγματα ας κοιτάξουν την πρόταση που στείλαμε σαν Ένωση στο υπουργείο οικονομικών και να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τον κόσμο τον οποίο έχουν εδώ και χρόνια παραμελήσει» τόνισε ο κύριος Τύρης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν δυστυχώς, με πόση υπευθυνότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Με τέτοια μυαλά δεν μπορείς να κουμαντάρεις μια χώρα κύριε Σαμαρά! Δοκιμάστε και τον δρόμο της πραγματικής υπευθυνότητας… ίσως σας αρέσει.

Danioliptes.gr