Σοκ και δέος! Κατάσχονται μισθοί και συντάξεις πάνω από τα 600 ευρώ αντί των 1.000

Ανελέητα είναι πλέον τα χτυπήματα που δέχονται οι πολίτες. Δημόσιο, τράπεζες και ΔΕΚΟ «σφυροκοπούν» χωρίς έλεος τα ελληνικά νοικοκυριά βάζοντας ξεδιάντροπα χέρι στην περιουσία του.

Αυτή τη φορά, το ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασει ακόμη και το όριο των 1000 ευρώ προκειμένου να φέρει χρήματα στα ταμεία του αδειάζοντας την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. 

Τη μείωση του ακατάσχετου ορίου για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ ρίχνει και πάλι στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι διέψευδε με κάθε τρόπο τα δημοσιεύματα του περασμένου Φεβρουαρίου, που το αποκάλυψαν για πρώτη φορά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία που μένουν να επιβεβαιωθούν αν όχι τώρα στην επόμενη επίσκεψη της τρόικα στην χώρα μας, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν πάρει εντολή να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου και να παραδώσουν πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, ο πανικός του Υπουργείου Οικονομικών για το φιάσκο των εσόδων είναι τόσο μεγάλος που εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει τη σχετική ρύθμιση για το ύψος του ακατάσχετου στο νέο φορολογικό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία, το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης, εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ.

Ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί, μετά την κατάσχεση, να πέσει κάτω από 1.000 ευρώ. Μείωση του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ σημαίνει ότι εφορίες θα μπορούν να δεσμεύουν και να κατάσχουν από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθούς και συντάξεις, εφόσον το ποσό, που απομένει, δεν είναι μικρότερο των 600 ευρώ.
Οι σχετικές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ημέρα δημοσιοποίησης έκθεσης οικονομολόγων του ΟΟΣΑ η οποία κάνει λόγο για την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα το επόμενο 18μηνο.
Οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ προβλέπουν ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει στο 28,2%, από 26,8% σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου.
Τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για την ανεργία στη χώρα γίνονται όλο και χειρότερες, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην σύνταξη ή το μισθό του Έλληνα που μπορεί να συντηρεί μία ολόκληρη οικογένεια ή και δύο οικογένειες.

Και να φανταστεί κανείς ότι μόλις χθες ο πρωθυπουργός της χώρας απέκλεισε σε συνέντευξή του κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο, ενώ σημειώνει πως σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι.

 

Danioliptes.gr