Hello brothers…

Μεγάλο «μπουμπούκι» αυτός ο Ραχόι. Όπως αποκάλυψε ο προφυλακισμένος ταμίας του κόμματος του, σφύριζαν οι βαλίτσες με τα «μαύρα» στο ταμείο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας και στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο του Ραχόι.

 

Το παράλογο της εποχής μας είναι ότι ο ταμίας είναι στη φυλακή, ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους της Μαδρίτης και ο πολύδιεφθαρμένος Ισπανός πρωθυπουργός, παραμένει –μέχρι στιγμής- ακλόνητος στην καρέκλα του αρνούμενος να παραιτηθεί!

 

Θα μου πείτε: «έπαθε τίποτα ο Σημίτης;». Μήπως τόλμησε κανείς να τον αγγίξει όταν μάθαμε επισήμως και δια χειλέων Θεόδωρου Τσουκάτου ότι ταξίδευαν βαλίτσες από τη Siemens στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ; Μήπως «ίδρωσε κανενός το αυτί» μαθαίνοντας πόσο διεβρωμένη ήταν από τους Γερμανούς, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας; Αλλά και πως υπονομεύθηκε η οικονομία μας για να μετατραπούμε τελικά σε προτεκτοράτο;

 

Πριν από λίγο διάβασα στο διαδίκτυο ότι ανακοινώθηκε από τον Σαμαρά, η μείωση του φόρου εστίασης από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου. Χαμογέλασα και σκέφτηκα ότι αύριο έρχεται στην Αθήνα ο «φιλέλληνας», ο «γεναιόψυχος», ο «κορυφαίος μισάνθρωπος της Ευρώπης» και η μείωση έπρεπε να συνδυαστεί με την άφιξη του Νο 2 της γερμανικής κυβέρνησης!

 

Όπως σας είπα και εχθές, ο Σόιμπλε φέρνει και άλλα «καθρεφτάκια» και «μπιχλιμπίδια», για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και όλα αυτά πρέπει να λειάνουν την πολιτική άποψη ότι το Βερολίνο δεν κουβεντιάζει κούρεμα του ελληνικού χρέους, ούτε φυσικά προτίθεται να ξεκινήσει συζητήσεις για την επιστροφή των κλεμμένων της Κατοχής και των πολεμικών αποζημιώσεων.

 

Ο «αρχιληστής» που μας επισκέπτεται αύριο, πρέπει να δώσει τροφή στα μνημονιακά «Megaλα» κανάλια, θάβοντας έτσι όλα τα εύλογα ερωτήματα και τα καυτά θέματα που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου. Και για όσους, ίσως… ενοχλούνται για τα διάφορα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τον «στολίζω» (μεταξύ μας δεν νομίζω να υπάρχει κανένας, αλλά λέμε τώρα), δεν αρκεί παρά να διαβάσει στο τεύχος του Crash που κυκλοφορεί, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το βίο και την πολιτεία του «αδιάφθορου» κυρίου Σόιμπλε, που τολμά και μας κουνά το δάχτυλο και μας κάνει υποδείξεις για να πατάξουμε τη διαφθορά –λέει- στην «διεφθαρμένη Ελλάδα»!!!

 

By the way, γουστάρω πολύ ότι Σαμαράς – Βενιζέλος, το παίζουν Τόνι Μπλερ – Γκόρντον Μπράουν! (Εδώ που τα λέμε όσον αφορά τα… κιλά, είναι σχεδόν αντίστοιχοι). Μερικοί φίλοι μου δεν αποκλείουν μάλιστα, να δούμε ένα νέο πολιτικό φορέα αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την πάροδο του χρόνου, «ενωθούν εις σάρκαν μία».

Πάντως, προς ώρας, ο Αντώνης γλύτωσε από ένα Skyfall αφού πρώτα υποσχέθηκε «γνήσια και αληθινή» συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.


Εάν διαβάσετε το Crash που κυκλοφορεί, θα μάθετε πως τελικά δόθηκε, ως πολύτιμο αντίτιμο το υπουργείο Υποδομών, πως κράτησε για τον εαυτό του –ο Βενιζέλος- το υπουργείο Εξωτερικών και πως ο Κουβέλης έμεινε… μόνος με ένα ποσοστό που δημοσκοπικά, όπως μαθαίνω, δεν αγγίζει πλέον ούτε το 3%! Άλλωστε (βλέπε Crash που κυκλοφορεί) γίνονται κάποια γεύματα στο Λουτράκι με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον…

 

Το έχουμε ξαναπεί: Αυτό που θέλουν οι Γερμανοί και οι βαρόνοι των Αθηνών, είναι να πάει, όσο πάει, πιο κάτω ο Αντώνης μας. Μετά το Σεπτέμβριο και τις γερμανικές εκλογές, έρχεται τρομακτική θύελλα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Προς το παρόν και ο Τσίπρας, κάνει την… πάπια απέναντι στην Γερμανία και την… απαράμιλλη γερμανική λογική.

 

Ο μόνος που απέμεινε να μιλάει είναι ο Μανώλης Γλέζος, που για μια ακόμα φορά, απόρησε γιατί η Γερμανία εξαιρεί την Ελλάδα, από τις πολεμικές αποζημιώσεις, ενώ έχει ήδη αποζημιώσει άλλες χώρες, όπως η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία. Να μου επιτρέπει ο αγαπητός Μανώλης να του απαντήσω εγώ: Αυτές που οι χώρες που προανέφερε, δεν είχαν τόσες Γερμανοτραφείς οικογένειες, ούτε τόσο Γερμανόφιλους πολιτικούς!!! Ο φίλος, τον… «φίλο», δεν τον… έτσι δεν είναι;;;

KEEP IN TOUCH!!!

 

Γιώργος Τράγκας από facebook