Οι επαναστάτες της “φάπας” ή αλλιώς οι βουλευτές που θα καταψήφιζαν το πολυνομοσχέδιο!

 

Αντιρρησίες της «φάπας» θα καταντήσουν και κυριολεκτικά οι βουλευτές που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει απολύσεις δημοσίων απολύσεων, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, την ασυλία για αστικές υποθέσεις στα μέλη του ΤΧΣ επειδή τις φάπες από τους πολίτες δε θα τις γλιτώσουν! 

Ήδη η ΠΟΕ ΟΤΑ προειδοποίησε σχετικά τους βουλευτές τονίζοντας οτι θα «υποδεχτεί κατάλληλα» όσους το επόμενο χρονικό διάστημα «κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να παρελάσουν στα πανηγύρια του απλού λαού για ψηφοθηρικούς λόγους», σημειώνοντας πως κηρύσσει «ανεπιθύμητους όσους προσυπέγραψαν την απόλυση 6.000 συναδέλφων».

Πάντως, οι δήθεν “διαφωνούντες” βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “και με τα δύο χέρια”, “Ναι” καθώς έπεσαν στην παγίδα που τους είχε στήσει η κυβέρνηση δια του γενικού γραμματέα της Π.Μπαλτάκου ο οποίος απείλησε ανοιχτά τους βουλευτές ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ρίχνονται οι τελευταίες φτυαριές χώμα στον λάκκο που έχουν ρίξει ημιθανή την Ελλάδα, “θα πάμε σε εκλογές μέσα στο Αύγουστου”, κι άλλα τέτοια ωραία πράγματα!

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους 153 βουλευτών από τους 293 παρόντες βουλευτές. Η κυβέρνηση, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είχε δυο απώλειες με πιο ηχηρή εκείνη του Πάρι Κουκουλόπουλου που αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν από εκείνους που καταψήφισαν ένα από τα άρθρα.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν διάφορα “ευτράπελα”. Μετρήστε “κεφάλια”:

Στην πρώτη ανάγνωση των ονομάτων έλειπαν ο Α. Κακλαμάνης και ο Π. Δήμας από το ΠΑΣΟΚ. Παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίστηκε παρά μόνο ο Π. Δήμας που στη δεύτερη ανάγνωση ήταν παρών και είπε “ναι” στο πολυνομοσχέδιο.
Ο Α. Κακλαμάνης όμως παρέμεινε … άφαντος, έχοντας νωρίτερα υπονοήσει πως δεν θα ψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορά το υπουργείο Παιδείας.
Κάπως έτσι μαζί με τον Π. Κουκουλόπουλο ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας οι απώλειες της κυβέρνησης έγιναν δύο.

Άφαντος κι ο Φώτης Κουβέλης από την ψηφοφορία. Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος μίλησε στηρίζοντας τον πρώην υπουργό Α. Μανιτάκη, αλλά δεν μετείχε καν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου παρότι είχε ψηφίσει τα πολύ πιο επώδυνα προηγούμενα. Αποτέλεσμα αυτής της σύγχισης που προκλήθηκε από τον αρχηγό ήταν να εμφανιστούν διασπασμένοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας
Πάντως μόνο νεκρούς βουλευτές δεν επιστράτευσαν προκειμένου να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναγκάστηκε να πάρει ο Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή, είπε το “ναι” και επέστρεψε στο νοσοκομείο.
Μόνο στον Δ. Κυριαζίδη δεν είπε κανείς τίποτα αφού έλειπε στην ιδιαίτερή του πατρίδα για να συνοδεύσει στην τελευταία της κατοικία τη μητέρα του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος “Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα”, υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 14 έλαβε 164 ναι, ενώ και το άρθρο 30 πήρε 157 θετικές ψήφους, αυτό καθώς η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ – το 14 και το 30 – που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.

Με το μαστίγιο των εκλογών κατάφεραν να περάσουν στους βουλευτές της συμπολίτευσης άλλα μία σειρά επαχθή μέτρα που, μεταξύ άλλων, βάζουν τη σφραγίδα της Βουλής για τις απολύσεις στο Δημόσιο – ή την κινητικότητα, όπως την αποκαλούν!
Με το βλέμμα στραμμένο προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε που κατέφθασε στην Αθήνα, οι βουλευτές έστρεψαν την πλάτη τους προς τους πολίτες.
Ούτε τώρα δόθηκε η σπίθα που θα ανάψει την φωτιά της αντίδρασης. Η φωτιά, όμως στις γειτονιές, στα καφενεία και στα social media σιγοκαίει και καλά θα κάνουν να τη λάβουν υπόψιν τους οι πολιτικοί μας τώρα που θα επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή τα ελληνικά νησιά.

Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και ας μας πέταξαν το «τυράκι» της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση!

Κραυγή λαού, οργή θεού!

 

Danioliptes.gr