Σόιμπλε και ξερό ψωμί!

 

Άδειοι δρόμοι, απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, γερανοί της τροχαίας να μετακινούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και μετά να ζητούν 105 ευρώ από τους ιδιοκτήτες για να τα πάρουν πίσω… όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι η εικόνα της σημερινής Αθήνας καθώς είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε ο οποίος ήρθε στη χώρα μας για να δει πώς πάνε οι μεταρρυθμίσεις…

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται την έννοια της Δημοκρατίας ο κύριος Σαμαράς. Με το να απαγορεύει τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες να … καθήσουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών διότι περνάει το δεξί χέρι της Γερμανικής Καγκελαρίας.
Και για τους τουρίστες φυσικά ούτε λόγος, καθώς η ελάχιστοι που ήταν σήμερα στην πρωτεύουσα κυκλοφορούσαν στην «παγωμένη πόλη» με μία απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους καθώς προσπαθούσαν να προσανατολιστούν.
Χωρίς μετρό, δίχως Συγκοινωνία πού να πας έτσι; Ήθελα να ήξερα δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΙΣ να ενημερώσει τους δύσμοιρους τουρίστες ότι σε μία αποικία όταν έρχεται το Αφεντικό όλα νεκρώνουν;
Γιατί αποικία είμαστε και δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Είναι δυνατόν να υποδεχόμαστε τον άνθρωπο ο οποίος πριν από τρία μόλις χρόνια μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για την Ελλάδα;

Ας θυμηθούμε μερικές από τις … φαρμακερές δηλώσεις του:

1)30 Δεκεμβρίου 2009: «Κατάχρηση αλληλεγγύης αν στηρίζαμε την Ελλάδα οικονομικά», εκφράζοντας την αντίθεσή του να προσφέρουν οι χώρες της Ε.Ε. οικονομική στήριξη στη χώρα μας.

2)18 Ιανουαρίου 2010: «Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί». Όπως είχε αναφέρει ο κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα «έχει το δικαίωμα να λάβει υποστήριξη αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να μη λάβει τα απαραίτητα μέτρα».
3) 16 Νοεμβρίου 2010: «Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος», είχε απαντήσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η επιμονή της Γερμανίας να ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας στον μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους σπρώχνει τις οικονομίες κρατών όπως της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας στην χρεοκοπία.
4) 31 Οκτωβρίου 2011: «Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά μέρος της κυριαρχίας της», είχε δηλώσει στο Spiegel, εκτιμώντας ότι η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

5)29 Ιανουαρίου 2012: Σε μια ασυνήθιστα ωμή προειδοποίηση προς την Ελλάδα προχώρησε τότε ο κ. Σόιμπλε, καλώντας την Αθήνα να επιλέξει μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία. «Η ευρωζώνη μπορεί να αρνηθεί την χρηματοδότηση ωθώντας την σε χρεοκοπία αν η χώρα δεν πείσει πως προχωρά σε εξυγίανση των οικονομικών της», είχε δηλώσει στην Wall Street Journal.
6)12 Οκτωβρίου 2012: «15.000 Έλληνες διαδηλωτές, δεν αποτελούν πλειοψηφία», είπε αναφερόμενος στην επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις.

7)14 Ιανουαρίου 2013: «Δεν υπάρχει εναλλακτική από την λιτότητα», είπε ο Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα βάζοντας φρένο στην επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

8)11 Απριλίου 2013: «Καμία ελπίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις», διεμήνυσε για το ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής.

Με απαξιωτικά λόγια μιλούσε λοιπόν ο κύριος Σόιμπλε για τους Έλληνες και είναι ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα υποδεχτήκαμε με τιμές! Έχουμε δυστυχώς μια κυβέρνηση η οποία είναι έρμαιο των δανειστών μας και σαν λαός τι κάνουμε; ΤΙΠΟΤΑ για πολλοστή φορά!

Την ίδια στιγμή που απαγορεύτηκε το δημοκρατικό μας δικαίωμα για διαδήλωση, έπρεπε όλοι οι Έλληνες να κατακλύσουν την Αθήνα για να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα απέναντι σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να μας συμπεριφέρονται με τόσο άσχημο και κατάπτυστο τρόπο!

Όσο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε λόγος φυσικά από τον κύριο Σόιμπλε … αλλά ούτε τον κύριο Σαμαρά. Έβαλε απαγορευτικό στους πολιτικούς μας να μην τολμήσουν να αναφέρουν κάτι τέτοιο. Τώρα περιμένουμε τις Γερμανικές εκλογές και κάτι τέτοιες … ανούσιες συζητήσεις δημιουργούν αρνητική εικόνα στους Γερμανούς ψηφοφόρους … Αλλοίμονο! Και δυστυχώς κύριε Τσίπρα με το να πηγαίνετε στον Κάρολο Παπούλια και να αναφέρετε τις αποζημιώσεις δεν λύνει το πρόβλημα!

Για να μην αναφερθούμε και στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο ή Αναπτυξιακής Τράπεζας που στόχο έχει την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για το οποίο ο κύριος Σόιμπλε ανακοίνωσε ότι σε αυτό θα συμμετέχει και η γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα Kreditanstalt fuer Wiederraufbau (KfW) . Θα μπούνε και 500 εκατομμύρια Ευρώ σε αυτό το Ταμείο και όλα καλα! Είναι όμως έτσι; Όχι ακριβώς …
Η επενδυτική τράπεζα KfW είναι αυτή που ενεργεί για την Γερμανία σε όλες τις δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα και υπογράφει τα μνημόνια εξόντωσης του ελληνικού λαού. Έχει βγάλει δηλαδή απίστευτα χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων και θα βγάλει πολύ περισσότερα στο μέλλον, αφού η χώρα μας έχει «αλυσοδεθεί» για δεκαετίες με συμβάσεις που ενέχουν εμπράγματες εγγυήσεις.
Τι άλλα παραδείγματα χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε; Τι άλλο χρειάζεται να δούμε και να ακούσουμε για να κινητοποιηθούμε;

Αλλα είπαμε … Habemus … ΣΙΩΠΗ!

 

Danioliptes.gr