Τί λέει αυτός;…

 

Της Μίνας Αφεντούλη

 

Ή αλλιώς ξέρει τι λέει αυτός; Όπου“αυτός” βάλτε τον Άδωνι Γεωργιάδη…
Οι κυβερνώντες απειλούν ανοιχτά κι ανερυθρίαστα πια τους πολίτες με την πιο αυστηρή των ποινών σήμερα να είναι η απόλυση. Αυτός, λοιπόν, έπεσε και σε αυτό το επίπεδο.

 

Μετα την επίθεση σε βάρος του ο Άδωνις Γεωργιάδης δε δίστασε να κουνήσει το δάχτυλο στους διαδηλωτές που “τόλμησαν” να τον προπηλακίσουν! Τους απείλησε, μάλιστα, λέγοντας τους οτι την επόμενη φορά που θα τολμήσουν να “αγγίξουν τον Υπουργό” θα κάνει μήνυση. Και ξέρετε τι σημαίνει μύνηση σε δημόσιο υπάλληλο για τόσο σοβαρό ζήτημα τωρα με την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, τους,  είπε με νόημα!

Ωραίος! Υπουργός της κυβέρνησης, εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό – όπως του αρέσει να λέει – απειλεί ανοιχτά με απόλυση δημοσίους υπαλλήλους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν.

Βέβαια, η κατάσταση δεν έμεινε μόνο μέχρι τη διαμαρτυρία καθώς “Συνεργάτες του ανέφεραν  ότι ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε στο Υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

Και μετά από αυτό, “αυτός” θεώρησε σωστό να απειλήσει με διαθεσιμότητα όποιον δημόσιο υπάλληλο τα βάλει ξανά μαζί του δείχνοντας το δρόμο των απειλών για όλους τους προϊσταμένους και τους διευθυντές στο Δημόσιο τομέα να απειλούν και να τρομοκρατούν τους υφισταμένους τους.

Αντί, λοιπόν, οι δήθεν μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα να βάλουν τέλος στις πελατειακές σχέσεις ενισχύνουν ακόμη περισσότερο τη δύναμη του “μέσου” και του “μπάρμπα στην Κορώνη”. Υπό το φόβο της μήνυσης εις βάρος τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα στηρίζονται ακόμη περισσότερο στην εύνοια του “μέσου”. Η διαθεσιμότητα κι η απόλυση αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως η μεγαλύτερη τιμωρία. Αλλά έτσι αποφάσισε η τρόικα, έτσι συμφώνησε η κυβέρνηση.
 
Σε πόσο λάθος δρόμο είναι η κυβέρνηση…

 

Οι δρόμοι, οι συνταγές και τα προγράμματα τείνουν να μετατραπούν σε παρεξηγημένες έννοιες. Όχι γιατί δεν τα χρειαζόμαστε. Αλλά γιατί δεν μας “βγαίνουν”. Πώς καταπολεμείς την ανεργία απολύοντας αδιακρίτως και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό ακόμη και από το Δημόσιο Τομέα, καταστρατηγώντας ακόμη και σε αυτό το Σύνταγμα.
Αντί η κυβέρνηση να εντοπίσει τις πραγματικές πληγές και τις “ρίζες του κακού” προχωρά με λάθος πυξίδα προς την λάθος κατεύθυνση που οδηγεί μία ολόκληρη χώρα στο γκρεμό.

Εκεί οδηγούν οι απολύσεις 12.000 ανθρώπων και άλλων πολλών που ακολουθούν, σε περίοδο ανεργίας 27% και υφεσης 3 ετών άνω του 22%. Διότι με αυτές της τις αποφάσεις στερεί από την κατανάλωση και τους τζίρους στο εμπόριο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που καταργούνται ή περικόπτονται.
Είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό που αν το σταθμίσουμε ορθολογικά, το όφελος είναι μακροπρόθεσμα πολύ λιγότερο απο το βραχυπρόθεσμο και καταστροφικό κόστος στην ήδη σκοτωμένη οικονομία.Οι απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο – που είναι αναμφισβήτητα ένα παραφορτωμένο καράβι – θα έπρεπε να γίνουν σχεδιασμένα, σταδιακά και άρα ομαλά στα προηγούμενα 3 χρόνια της βουτιάς μας στην λιτότητα.
Γιατί πίσω απο τον χαμηλό μισθό, πάνω στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα σημειώματα τραπεζών και εφορίας, υπάρχουν οι οδυνηροί αριθμοί της καθημερινότητας, της μηνιαίας δαπάνης και του χαμηλού εισοδήματος.

Όταν η κυβέρνηση, δια των Υπουργών της, μιλά τόσο ξεδιάντροπα για τους πολίτες, τους οποίους τους αντιλαμβάνεται μόνο σαν νούμερα, σημαίνει οτι δεν έχει αντιληφθεί την οριακή κατάσταση που μας έφεραν τα μνημόνια και οι εξωφρενικές θυσίες τριών ετών, και όχι μόνο οι χρόνιες παθογένειες εξ ιδρύσεωςτου Κράτους…
Τα τρία χρόνια εμπειρίας του μνημονίου στην Ελλάδα δίδαξαν πολύ καλά στον ελληνικό λαό το εξής: ότι περικόπηκε, καταργήθηκε ή μπήκε στο συρτάτι δεν πρόκειται να επανακτηθεί. Όποιο δικαίωμα καταπατήθηκε, πέρασε στις καλένδες της ιστορίας. Όποιος απολυθηκε, δεν ξαναβρήκε δουλειά.

Για αυτό κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση χωρίς σχέδιο, όραμα και ξεκάθαρη αιτιολογία.
Ας σταματήσει κι αυτός και όλοι τους να παίζουν με τα νεύρα του κόσμου. Υπομονή εξαντλείται… και θα το δείτε στις ιδιαίτερες πατρίδες και τα παραθεριστικά σας.

 

Danioliptes.gr