Χατζηδάκης ο εξολοθρευτής!

Καθόλου τυχαία δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη για δεύτερη φορά στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Κι όχι η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ δε λειτούργησε αποτρεπτικά στην προκειμένη περίπτωση.

Γιατί αν είχε γίνει αυτό ο κ. Χατζηδάκης θα έπρεπε να φύγει κλοτσηδόν από τη θέση του διότι, την περίοδο 2007-2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε για πρώτη φορά στο εν λόγω Υπουργείο και η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έφτασε τον Οκτώβριο του 2009 στο …εξωπραγματικό ποσοστό του 2,93%.

 

Άρα ο κ Σαμαράς δεν έλαβε υπόψη του τα παραπάνω νούμερα γιατί αποφάσισε να επιβραβεύσει αυτή την τεράστια πολιτική «προσωπικότητα», του ανέθεσε εκ νέου το συγκεκριμένο Υπουργείο, με σκοπό να το «αναβαθμίσει».
Παρά το γεγονός ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, έχει καθηλωθεί στο χαμηλό επίπεδο του περίπου 40%, ο Υπουργός δε δίστασε να στήσει ένα θέατρο σκιών αφενός για την επιτάχυνση σημαντικών δημοσίων έργων, όπως η Ιόνια οδός, έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, κι αφετέρου για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών. 

 

Οι ρυθμίσεις – ανάσα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί πια το πιο σύντομο ανέκδοτο της κυβέρνησης που στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των πλειστηριασμών και της πρώτης κατοικίας.
Είναι χαρακτηριστικός ο πανικός των τραπεζών να «ρυθμίσουν» τα κόκκινα δάνεια, μέχρι το τέλος, του τρέχοντος έτους οπότε και η τρόικα έχει βάλει την κόκκινη γραμμή.

Κι ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι στο Ν. 4161/2013 – Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010 και άλλες διατάξεις, σχεδιάζονται νέες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που θα περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών από τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν ανάσα οι καταναλωτές, αλλά και να μπει τέλος στα κόκκινα τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η αξία των δανείων αυτών φθάσει ήδη τα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζιτών μιλούν για εκτίναξη τους στο 30% του συνόλου μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζών στις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν το 50% του συνόλου.
Η εφημερίδα αποδίδει την κατάσταση αυτή στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών – δανειοληπτών των οποίων οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, την ώρα που τα εισοδήματα τους έχουν μειωθεί και τα επιτόκια κυρίως στα καταναλωτικά αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια είναι στα ύψη, δεν τους επιτρέπουν να είναι συνεπείς προς τις οφειλές τους. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς οι δανειολήπτες δεν μπορούν να πληρώσουν, οι τράπεζες γράφουν ολοένα και μεγαλύτερες επισφάλειες και η ρευστότητα στην αγορά τελικά δεν αυξάνεται.

Κανείς όμως δεν απευθύνεται στους πραγματικά υπεύθυνους. Κανείς δεν τους πιέζει… Αφού στραγγάλισε τους έλληνες πολίτες με την υπερχρέωση, τώρα ψάχνει να βρει ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» που αυτοί φόρτωσαν στον ελληνικό λαό.
Ο μίστερ Ανάπτυξη έχει αφήσει τα αποτυπώματα του και έχει δείξει το δείγμα γραφής του στην υποταγή. Ως πότε θα τον καλύπτουν και θα τον ανταμείβουν με υπουργικές θέσεις;

Πλούσιο το «βιογραφικό» του κ Χατζηδάκη

Ο «υπερπατριώτης» Κωστής Χατζηδάκης συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 στην τηλεοπτική εκπομπή της Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ, δήλωνε μεταξύ άλλων τραγικών, επικίνδυνων και συνάμα γραφικών: «…εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα…».

Η λογική του δόγματος του σοκ σε όλο της το μεγαλείο… Η εφαρμογή του δόγματος του σοκ καλλιεργήθηκε και εκφράστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από όπου παίρνουν το διαβατήριο εφαρμογής των όσων εκεί νουθετήθηκαν, για τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Όπως, λοιπόν και ο Πρωθυπουργός της χώρας μετά την προδοσία στην παράταξή του, με επακόλουθο την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, αφού βίωσε πολύχρονη πολιτική έρημο, επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο δια μέσω της Ευρωπαϊκής Βουλής, έτσι και ο Χατζηδάκης έδωσε τα διαπιστευτήριά του με επιτυχία, σ΄ αυτό το κολαστήριο αποφάσεων που πλήττουν τα Κράτη-Έθνη.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του ισότοπου newpost.gr, που έγραψε με τίτλο: «Κ. Χατζηδάκης: Προπονημένος στη… συναίνεση: Έχοντας προπονηθεί αρκετά στα έδρανα της Ευρωβουλής όπου οι συγκλίσεις αποτελούν καθημερινή πρακτική, ο Κωστής Χατζηδάκης σκόραρε στο πεδίο της συναίνεσης για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρά τις έντονες αντιδράσεις και το αδιέξοδο που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, ο Υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε με νέα πρόταση, που βρήκε σύμφωνο και το ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα προχώρησε».
Ο κ Χατζηδάκης αγνόησε επιδεικτικά το Σύνταγμα της Ελλάδας μας ρητώς αναφέρει πως, η κρατούσα θρησκεία στην πατρίδα μας είναι η Ορθοδοξία και η Κυριακή είναι η ημέρα συμμετοχής του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού στην λατρεία και δοξολογία του Τριαδικού Θεού μας και συναίνεσε στην απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Ο κ Χατζηδάκης, προφανώς, θεώρησε ως παράπλευρη απώλεια οτι με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καλλιεργείται η σταδιακή απομάκρυνση του λαού από τις εκκλησίες και όχι η αναθέρμανση της αγοράς, σε εποχή μνημονίων, όπου η τεράστια ύφεση και η ανεργία μαστίζουν την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης πρωτοστάτησε και στην πτώση των πομπών εκπομπής της κρατικής τηλεοράσεως, που εκτός όλων των άλλων δεινών που επέφερε αυτή η φασιστική απόφαση, επιπρόσθετα απαγόρεψε στον λαό μας την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή. Και δυστυχώς, αυτές τις δύσκολες ώρες για το Έθνος μας, η Εκκλησία μας στερείται εκείνης της Κεφαλής που θα ξεσήκωνε τον λαό μας ενάντια στη ΝΤΠ.

Να σημειωθούν μερικά από τα «κατορθώματα» του Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ευρωβουλή, τα οποία και του έδωσαν «το διαβατήριο» ικανοποιήσεως των φιλοδοξιών του με την παράλληλη καταστροφή της πατρίδας μας, όπως αυτά παρατίθενται στο anexartitos.

Υπερψήφισε την τροπολογία αρ.7 της εκθέσεως Ιθκέρδο Ρόχο που αναφέρει πως «δεν πρέπει το θρήσκευμα να αποτελεί στοιχείο ταυτότητας», όπως επίσης, υπερψήφισε την τροπολογία 9, η οποία υπαγορεύει «τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους». Μετά από λίγους μήνες καταργήθηκε η αναγραφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων.
Υπερψήφισε την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών στα λιμάνια, παρά την αντίθετη άποψη του κόμματός του (ΝΔ).
Υπερψήφισε, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και το «ευρωφακέλωμα».
Υπερψήφισε, την έκθεση Φαγιό «για περιορισμό της χρήσης κάποιων επίσημων γλωσσών της ΕΕ»,με ενδεχόμενο να αποκλειστεί και η Ελληνική γλώσσα.
Υπερψήφισε, όπως σύσσωμη η ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, «τη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων από την ΕΕ», με αποτέλεσμα την εδραίωση του ψευδοκράτους στη Μεγαλόνησο.
Καταψήφισε (μαζί με τον Παπαδημούλη) την «άμεση παύση από μέρους της Τουρκίας της αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της ΕΕ».

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, αναζητά τρόπο επίλυσης της υπερχρεώσης της Ελλάδας και ρύθμιση ανακούφισης για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται στο κόκκινο. Στοίχημα: τίνος το μέρος θα πάρει ο Κ .Χατζηδάκης. Στους δανειστές να ποντάρετε!

Danioliptes.gr