Αυτοί δικαιούνται κούρεμα των δανείων τους. Εμείς όχι;

Το «ακατόρθωτο» πέτυχαν οι μεγαλοεκδότες. Υποπτευόμαστε με το «αζημίωτο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του lykavitos, οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δέχονται ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε «γενναίο» κούρεμα των δανείων των μεγαλοεκδοτών που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο!

 

Τώρα που οι μεγάλες εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί βιώνουν την απόλυτη οικονομική καταστροφή «παζαρεύουν» το κούρεμα με τις τράπεζες, οι οποίες κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε δεκάρα τσακιστή.

Όπως ακριβώς, δηλαδή, πρόκειται να γίνει με εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Όμως, οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοκαναλάρχες πρόλαβαν να εξασφαλίσουν ασυλία για τους τραπεζίτες που τους «κάνουν τη δουλειά», όπως ακριβώς ισχύει και με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

 

Οι τραπεζίτες φαίνεται να συμφωνούν για ένα γενναίο κούρεμα αλλά υπό προϋποθέσεις. Μαντέψτε ποιες προϋποθέσεις ζητούν οι τραπεζίτες για να κουρέψουν τα δάνεια των αρχιερέων της διαπλοκής:
Ζητούν συγχωνεύσεις μειώσεις μισθών και απολύσεις προκειμένου να εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις. Κι αυτό, αναφέρει το δημοσίευμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν σώζονται ακόμα και στην περίπτωση που το κούρεμα υπερβεί το 50% των δανείων.
Πάντως, τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών και το ενδεχόμενο να κουρευτούν έχει ήδη ρίξει νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Τσίπρας και Καμμένος δηλώνουν (τουλάχιστον δημόσια) αποφασισμένοι να δώσουν μάχη προκειμένου να εμποδίσουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να προχωρήσουν στο κούρεμα. Η στάση τους έχει σχέση με την πολιτική γραμμή που ακολουθούν τα υπερχρεωμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τις προσωπικές κόντρες που έχουν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος με συγκεκριμένους εκδότες.

 

Εκκαθάριση της οφειλής για όλους ΤΩΡΑ!

Κούρεμα όλων των δανείων ζητά μετ΄ επιτάσσεως ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Μοναδική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της υπερχρέωσης είναι η εκκαθάριση της οφειλής.

Οι τράπεζες, από τη μία να παίρνουν ζεστό χρήμα ανακεφαλαιοποίησης που το πληρώνει ο λαός και από την άλλη να απαιτούν την άρτια αποπληρωμή των δανείων που οι ίδιες χορηγούσαν αφειδώς. Άλλωστε, κάθε τράπεζα έχει την ευθύνη των δανείων που χορηγούσε και ας την αναλάβει σήμερα για να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Μάλιστα, σχετική επερώτηση για το ζήτημα έχει καταθέσει στην ελληνική Βουλή ο Γ. Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Το κούρεμα των δανείων για τους πολίτες και όχι για τους μεγαλοεκδότες κρίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη για την ελληνική κοινωνία, λίγο πριν και το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και του πλήρους στραγγαλισμού των φορολογουμένων από την καταιγίδα των 21 φόρων που πρόκειται να επιβληθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014!
Μόνο ως εγκληματικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός οτι συνεχώς διαχέονται σενάρια περί κουρέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη στιγμή που οι κυβερνώντες κρίνουν ότι είναι μάλλον απίθανο να υλοποιηθούν.
Τα σενάρια αυτά κυκλοφορούν ώστε να κατευναστούν κάπως οι αντιδράσεις των δανειοληπτών ώστε οι τράπεζες να προχωρήσουν τους επόμενους μήνες στην είσπραξη μέρους των απαιτήσεων τους από «κόκκινα» στεγαστικά και να περιορίσουν τις επισφάλειες τους, ώστε να μη χρειασθούν νέες κεφαλαιακές «ενέσεις» στο εγγύς μέλλον. Πρώτη κίνηση θα είναι η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ έχει προηγηθεί η ρύθμιση που θα επιτρέψει στις εταιρίες επενδύσεων να λειτουργήσουν ως «κοράκια» της αγοράς ακινήτων.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν το έγκλημα που διαπράττουν τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το μέτρο προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των δανειοληπτών.

 

Danioliptes.gr