Χρυσάφι πληρώνουμε τους ξένους επιτρόπους στις ελληνικές τράπεζες

Απίστευτα είναι τα ποσά με τα οποία πληρώνονται οι τέσσερις ξένοι επίτροποι που έχουν εγκατασταθεί σε αντίστοιχες ελληνικές τράπεζες, την ώρα που τρόικα και κυβέρνηση ράβουν νέο κοστούμι περικοπής μισθών και συντάξεων για τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει σε επερώτηση του ΓΓ Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Ι. Νικολόπουλος, η ετήσια αποζημίωση των επιτρόπων σε ελληνικές τράπεζες ανέρχεται σε 800.000 ευρώ!
Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο για αυτούς που εποπτεύουν τις ήδη πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ Νικολόπουλος, ο άνθρωπος για τον οποίον ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι «αδελφός» του και ο οποίος εμφανίζεται ως «ψυχρός εκτελεστής» των αποφάσεων της τρόικας λειτουργεί πλέον ξεκάθαρα για το «κλαμπ» των ξένων εντολέων δανειστών.
Με τα λεφτά του ελληνικού λαού, οι ελληνικές τράπεζες πληρώνουν τους τέσσερις ξένους επιτρόπους να ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και όσες αφορούν στην χορήγηση δανείων.

«Τέτοιες αποφάσεις όταν εγκρίνονται από την κυβερνητική κοινοπραξία Βενιζέλου-Σαμαρά, εξοργίζουν όχι μόνον τους εργαζομένους στο μέτρο που επιστράτευσε ο Πρωθυπουργός αλλά και ολόκληρο το χειμαζόμενο ελληνικό λαό που καλείται να επιβιώσει, με νύχια και με δόντια, με μισθούς ή συντάξεις ή επιδόματα φτώχειας», συνεχίζει.

Οι άνθρωποι με τους παχυλούς μισθούς καλούνται να ελέγξουν αν αυτοί που τους πληρώνουν κάνουν χρηστή διαχείριση των κεφαλαίων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων. Βέβαια, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το αστρονομικό ποσό το καταβάλλουν οι Έλληνες καταθέτες, οι δανειολήπτες και οι μέτοχοι. Ποιοι είναι αυτοί, ποια τα στοιχεία, το ΑΦΜ και ποιοι τους επέλεξαν; Σε ποιους λογοδοτούν; Τα πορίσματα των ελέγχων τους θα κοινοποιηθούν ή θα χαθούν στα μαύρα κατάστιχα όπως ακριβώς, δηλαδή, έγινε και με την έκθεση των ελεγκτών της Blackrock;

Όλα αυτά τα ερωτήματα κατατέθηκαν, όμως, κάτι μας λέει, ότι απάντηση δε θα δοθεί.

 

Danioliptes.gr