Ν. Μαριάς στο radio1d.gr: “Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δε θα μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες”

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δε θα μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Δε θα μπορούν να σταθούν για αυτό παλεύουν να μην περάσει η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Radio1d.gr ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Υπογράμμισε την κάθετη αντίδραση του στην επικείμενη άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Όπως είπε, απαιτείται ουσιαστική και δημοκρατική παρέμβαση στο ζήτημα αυτό. Ο κ Μαριάς επεσήμανε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι δανειολήπτες βρίσκονται στο κόκκινό, είναι το κυριότερο ζήτημα που συζητούν οι πολίτες που τον προσεγγίζουν.

 

«Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για όσους έλαβαν δάνειο σε ελβετικό φράγκο», σημείωσε. Πρότεινε ως λύση τη σεισάχθεια και για τους δανειολήπτες στο επίπεδο της απώλειας των εισοδημάτων τους.

Κάλεσε τις τράπεζες να μετακυλήσουν στην πραγματική οικονομία τα 13 δις ευρώ που χορηγήθηκαν στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια από το πακέτο των 50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης. Στόχος, είπε, δεν ήταν να επωφεληθούν οι τράπεζες αλλά να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες. Ο κ Μαριάς διερωτήθηκε γιατί κάνουν ακόμη κουμάντο οι ολιγάρχες αφού οι τράπεζες είναι πλέον κρατικές.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του βουλευτή Νότη Μαριά εδώ

 

Danioliptes.gr