Αντιδράσεις για το παράθυρο Στουρνάρα στους πλειστηριασμούς

Αντιδράσεις, τόσο ενδοκυβερνητικές όσο και εξωκυβερνητικές, έχει προκαλέσει η επιβεβαίωση -δια στόματος Στουρνάρα- πως ανοίγει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

 

Αυτό το θέμα έχει εγείρει αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως οι κ. Πάρ. Κουκουλόπουλος και Οδ. Κωνσταντ ινόπουλος, αλλά και βουλευτές, όπως οι κ. Μιχ. Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Και τούτο διότι είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε μια τέτοια ρύθμιση.

Αλλά και η ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει το θέμα ασχολίαστο.

 

Με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως είναι «απαράδεκτο να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Το κράτος οφείλει να προστατεύσει την εστία των νοικοκυριών και η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να παραταθεί έως το 2015.

 

Είναι απαράδεκτο, σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης του οικογενειακού εισοδήματος, να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του.

Αντιθέτως αυτό που επιβάλλεται είναι οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης τους. Αυτό εξάλλου θα περιορίσει και τις επισφάλειες των τραπεζών».

 

crimenet