Και προχωράνε κανονικά στην άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών και αποθεώνονται ως… σωτήρες!

Το χυδαίο προπαγανδιστικό παραλήρημα συνεχίζεται και ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος ανακοίνωσαν ότι επίκειται άρση πλειστηριασμών, οι παπαγάλοι έχουν βγει και τους αποθεώνουν γιατί θα… προστατεύσουν τους αδύνατους!

 

Το θέμα ήταν να μην ανοίξει η κερκόπορτα από την οποία θα μπουκάρουν οι δανειστές για να αφήσουν τον Έλληνα, άστεγο. Όποιος ανοίγει αυτήν την πόρτα δε λέγεται προστάτης των… αδυνάτων αλλά Εφιάλτης.

Βγαίνει, λοιπόν, ο Σαμαράς και δηλώνει χαμογελαστός: «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθεί απολύτως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα»

Τί μας λέει δηλαδή; Ότι η μνημονιακή κυβέρνηση για ακόμη μία φορά θα εξυπηρετήσει τις ορέξεις της τρόικας. Άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητάνε τα κοράκια, άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα τους δώσουν οι… εν Ελλάδι συνεργάτες τους. Η πρώτη κατοικία προστατευόταν προ κρίσης, θα αφεθεί στα νύχια των αρπακτικών τώρα που η κρίση έχει διαλύσει κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης στην πατρίδα μας.

Το θέμα είναι να μη γίνει η αρχή. Τη συνέχεια τη φανταζόμαστε. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει και η τελεία και η παύλα του Σαμαρά. Το έχουμε καταλάβει από όταν σταματήσαμε πια να μετράμε πόσα είναι τα νέα τελευταία μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του.

Αυτό που λέει πάλι για μη διαπραγμάτευση το πιστεύουμε. Πότε δεν έκανε διαπραγμάτευση ο Σαμαράς. Τώρα θα κάνει; Όταν εκτελείς εντολές, τις εκτελείς. Δε τις συζητάς. Αλλιώς, βγαίνεις και λες εγω είμαι το αφεντικό, εγώ είμαι ο πρωθυπουργός, η άρση πλειστηριασμών παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για να έχουν δουλίτσα οι παπαγαλέοι να δικαιολογούν την ύπαρξη τους.

 

Α, και κάτι τελευταίο. Ποιος θα ορίσει ποιος είναι ο αδύναμος ώστε να τον προστατεύσει; Ο Στουρνάρας; Και το χαράτσι θα γλύτωναν οι “αδύναμοι” μόνο που για να γλυτώσεις από το χαράτσι πρέπει να είσαι άνεργος, ανάπηρος, αριστερόχειρας, με καταγωγή από την Πελοπόννησο και να έχεις παίξει τουλάχιστον τρία χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεάλ.

Μη το κουράζουμε άλλο: ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπερήφανοι μας είπαν ότι επίκειται άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και ας γράφουν και ας λένε ότι θέλουν οι… διάφοροι. Το θέμα, πλέον, είναι σαφές: πότε θα άρουμε επιτέλους όλοι μαζί το δικαίωμα τους να μας διαλύσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Ελλάδα.

 

toxwni