Έχουν ξεφύγει! Δίνουν συγχωροχάρτι στον υπόδικο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου

Απροκάλυπτα κι ανερυθρίαστα επιχειρούν να συγκαλύψουν και να προστατεύσουν τους ανθρώπους που έβαλαν το λιθαράκι τους στην κατάντια της Ελλάδας…Κι όλα αυτά νύχτα Αυγούστου!

Την τελευταία στιγμή προστέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, τροπολογία με την οποία ο υπόδικος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παίρνει υπερεξουσίες!

 

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικοί παράγοντες σκέφθηκαν να προωθήσουν την τροπολογία – σκούπα 736/167 στο σχέδιο νόμου για τις σχολάζουσες κληρονομιές αλλά ρυθμίζει διάφορα ευαίσθητα θέματα του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα προκαλούσαν εντονότατες αντιδράσεις.


Στην τροπολογία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, πρόνοια για τη δημοσίευση στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ παρέχοντας με ιδιαιτέρως προκλητικό τρόπο την απόλυτη εξουσία στον πρόεδρο της Αρχής, τον υπόδικο κ. Ανδρέα Γεωργίου! Γιατί αυτή η σπουδή ειδικά για τον κ. Γεωργίου ο οποίος ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι το 2009 παρουσίασε ογκωδέστερο το ελληνικό χρέος κατά 15,4%,
με συνέπεια να υπαχθεί η χώρα στο μνημόνιο.

 

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται:


«Με την παράγραφο 1 του προτεινόμενου άρθρου τροποποιείται το άρθρο 2 του νόμου 3832/2010, προκειμένου να εκδοθεί ένας Ειδικός Κανονισμός που θα διέπει τη διαδικασία διαβίβασης μεμονωμένων στοιχείων, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των στατιστικών στοιχείων, που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο και αφορούν στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων ή των νομικών οντοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013) και Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης προς την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο Ειδικός αυτός Κανονισμός θα περιέχει το σύνολο των κανόνων και διαδικασιών για την ασφάλεια των στοιχείων αυτών καθώς και τις κατάλληλες μορφές κρυπτογράφησης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Επίσης, θα περιλαμβάνει και τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία αυτή τόσο από την πλευρά της Φορολογικής Διοίκησης όσο και από την πλευρά της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Με την παράγραφο 2 του προτεινόμενου άρθρου καθορίζεται ότι στην περίπτωση της διαβίβασης στοιχείων που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο δεν υπάρχει η ευχέρεια της πρόσβασης σε απόρρητα στοιχεία και σε άλλα πρόσωπα, εκτός από το οριζόμενο με πράξη του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προσωπικό αυτής. (!!!)
Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 ορίζεται ότι, από 01.01.2013, οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.). Η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη αφού οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα βάσει του ιδρυτικού νόμου του Σ.Ο.Ε., τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. Επιπλέον, τα καθήκοντα που ασκούν, συμπεριλαμβανομένων, της εκπροσώπησης της Ελλάδος σε επιτροπές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της επεξεργασίας και μελέτης θεμάτων οικονομικής πολιτικής βάση των ακαδημαϊκών τους εξειδικεύσεων, όπως αυτά ζητούνται από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ ή τον Υπουργό Οικονομικών, της αποκλειστική ευθύνης προετοιμασίας των θεμάτων της Ευρωομάδας (Eurogroup) και άλλων επιτροπών σε διεθνείς οργανισμούς και της αρωγής της πολιτειακής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας σε διάφορες περιπτώσεις σχετικές με οικονομικά ζητήματα της χώρας, κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά».
Συμπληρωματικά, ο νομοθέτης έρχεται να καλύψει ακόμα περισσότερο τη μεθόδευση προσθέτοντας τα ακόλουθα:
«Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 3832/2010 (Α’ 38) προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
“Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θεσπίζεται, μετά από γνώμη του Συμβουλίου του ΕΛ.Σ.Σ. και σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης «Ειδικός Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων», ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Με τον Ειδικό Κανονισμό καθορίζονται μεταξύ άλλων η διαδικασία διαβίβασης στοιχείων που αφορούν μεμονωμένες στατιστικές μονάδες και εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο με την τήρηση κανόνων και διαδικασιών ασφάλειας και κρυπτογράφησης των στοιχείων αυτών, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τις αρμόδιες αρχές διαβίβασης και υποδοχής των στοιχείων αυτών”.
Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του ν. 3832/2010 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
“Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται όταν πρόκειται για στοιχεία που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο”.
α. Στην αρχή της παραγράφου 3 του άρθρου 76 του ν. 4170/2013 (Α’ 163), και πριν το υφιστάμενο εδάφιο, τίθεται πρώτο εδάφιο ως εξής: “Οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.)”.
β. Η διάταξη της παραγράφου αυτής ισχύει από 1-1-2013».

 

Εν ολίγοις και σε απλά ελληνικά, οι βουλευτές του Β’ θερινού τμήματος της Βουλής καλούνται να δώσουν την ευχέρεια σε ένα πρόσωπο που διώκεται για κακούργημα, τον ακλόνητο, αμετακίνητο και προφανώς αναντικατάστατο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, να επιλέγει υπαλλήλους της επιλογής του που θα έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα στοιχεία!
Εν τω μεταξεί, οκ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του και συνεχίζει να απολαμβάνει τον παχυλό μισθό του και τα προνόμια του!

Κανείς, βέβαια, από τους βουλευτές που αποφάσισαν να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτήν την «ντροπολογία» δεν επιχειρηματολόγησαν γιατί βιάζονται τόσο να προωθήσουν την τροποποίηση με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013 ούτε και από πού, πώς και γιατί προέκυψε αυτή η απαίτηση ώστε να λάβει υπερεξουσίες ο κ. Γεωργίου.
Δεν δικαιολογούν πώς γινόταν ο χειρισμός των στοιχείων φορολογικού απορρήτου ως σήμερα και με ποια διαδικασία.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη και μοναδική περίπτωση προσπάθεια κουκουλώματος από την ελληνική βουλή. Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συγκάλυψη των ευθυνών όσων χορήγησαν «θαλασσοδάνεια» στα κόμματα… και ήρθαν πάλι να ταράξουν τα νερά κι υπενθυμίσουν στην κοινή γνώμη οτι ζούμε σε μία χώρα που βασιλεύει η ανισονομία…

Μάλιστα, αυτό το παραδέχονται κι οι ίδιοι αφού προώθησαν απαλλαγή των μελών του νομικού συμβουλίου του κράτους, από ποινικές ευθύνες…

 

Δηλαδή, παραδέχονται οτι τα μέλη του νομικού συμβουλίου, υπάρχει περίπτωση να… παρανομούν.

Κάποιοι νομίζουν οτι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, την ώρα που η χώρα πλήττεται από μία άνευ προηγουμένου χιονοστιβάδα ανέχειας, ανεργίας και ύφεσης. Κάνουν, όμως, τεράστιο λάθος. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να εντοπίσουμε τις ευθύνες αυτών που έριξαν τη χώρα στο γκρεμό ώστε να τους πετάξουμε κι εμείς στο γκρεμό και να καθαρίσουμε τη χώρα από τα παράσιτα και τους κρατικοδίαιτους…

 

Danioliptes.gr