ΠΟΣΑ χρωστάμε βρε παλικάρια; (vid)

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απευθυνόμενος προς τον κύριο Τσίπρα, από το βήμα της βουλής είπε χαρακτηριστικά « Ποια είναι η πρόταση σας; Αν βγούμε από το μνημόνιο ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει;»

Παραδέχτηκε λοιπόν, τότε ότι το χρέος μας έχει φτάσει στα 550 δισεκατομμύρια ευρώ! Από την άλλη μεριά δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» στις 23 Αυγούστου 2013 αναφέρει για το δημόσιο χρέος ότι «Στο εκρηκτικό ύψος των 321 δισ. ευρώ ανέβηκε και πάλι το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση.

 

Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Η πορεία του είναι ανησυχητική» Το Υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά το δημοσίευμα μας έδωσε μια καθησυχαστική απάντηση χαρακτηρίζοντας την αύξηση του χρέους ως «παροδική» και καθόλου αιφνίδια! Το ίδιο ποσό του χρέους αναφέρεται και σε σημερινή δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

 

Για μισό λεπτό για να καταλάβουμε … Το χρέος είναι 550 η 321 δις ευρώ; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μία απλή αριθμητική απόκλιση, αλλά για μία διαφορά 229 δισεκατομμυρίων! Τελικά θα μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος πόσα χρωστάμε σαν έθνος; Μετά από τόσες αιματηρές θυσίες των πολιτών το Υπουργείο μας απογοητεύει για πολλοστή φορά αφού δεν γνωρίζει πόσα χρωστάμε!

 

Όταν όμως η εισπρακτική εταιρία παίρνει τον ανύποπτο δανειολήπτη τηλέφωνο για να του τρίξει τα δόντια γνωρίζει ακριβώς το ποσό που χρωστάει! Αφού το κράτος είναι ανίκανο να κάνει την δουλεία του γιατί δεν ορίζετε μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου να τελειώνουμε;

 

 

Δείτε τα βίντεο :

{youtube}C747pOdyKKs{/youtube}

 

{youtube}9HBEkFy7Tr8{/youtube}

 

Danioliptes.gr